Ays en San doen Shorttrack (2)

Dit keer verdiepen wij ons in de wondere wereld van het shorttrack. Dat is niet heel toevallig, want op 11, 12 en 13 januari is in Dordrecht het EK Shorttrack. Een hele happening! Maar wat komt er allemaal kijken bij shorttrack?

Na het bijwonen van de ochtendtraining van de shorttracktalenten (zie onze vorige blog), was het tijd om zelf het ijs op te gaan. Waar kan dat beter dan bij de Ijssportvereniging Alblasserwaard (IJA)? Zij bieden diverse trainingen aan voor shorttrack en langebaan Schaatsen. Of je nu net gestart bent of het al meer in de benen hebt. En dus ook voor liefhebbers van shorttrack.

Zelf op de schaatsen op de Dordtse Ijsbaan
Op vrijdagavond namen wij deel aan het schaatsklasje shorttrack. Als niet geoefende shorttrackers doen wij gezellig mee met een schaatsklas voor beginners in de leeftijd 6 t/m 13 jaar. De les is erop gericht om de beginselen van het schaatsen onder de knie te krijgen. Al snel merken we dat dat ook wel nodig is, want er komt veel techniek bij kijken. Dit keer staat Ayse op het ijs en moedigt Sanna haar aan.

Het hele verhaal lees je op Dordt Sport.

-Ays en San-

Geef een reactie