Bloemen scoren op de Dordtse Markt

Zoals we bijna wekelijks doen, struinen we op een mooie vrijdagochtend door de stad. We starten de dag met een lekker kopje koffie en lopen zo de markt op. Ayse moet nog een mooie bos bloemen scoren voor een verjaardag, dus die kiezen we ook meteen uit.

We staan bij de kraam vol met prachtige bossen van de altijd vrolijke en gezellige Erica. Enthousiast vraagt ze hoe ons kan helpen, of we nog een beetje genieten van deze mooie dag, ook al waait het zo hard, en al snel gaat het over onze blog activiteiten.

“Nou meiden, jullie moeten echt iets over de Dordtse markt schrijven, weten jullie wel hoe mooi en bijzonder deze is.” En ze gaat verder… “We hebben zoveel kwaliteit hier in huis, mooie ondernemers…” En dan heeft ze het niet eens over haar eigen kraam. Na dit enthousiaste gesprek, een mooie bos bloemen verder en inmiddels bij onze volgende koffiespot zittend vinden we dit eigenlijk wel een heel goed idee. Een week later staan we op vrijdag dan ook weer gezellig te kletsen met Erica ‘op de mart’.

Bloemen voor in huis

Als Dordtenaar heb je ongetwijfeld wel eens een mooi boeket bij haar gekocht. Erica staat namelijk al 30 jaar op de Dordtse markt. Ooit begonnen als stagiair en toen verder met haar eigen bedrijf. Op vrijdag en zaterdag staat ze wekelijks trouw op haar vaste plek. We kunnen niet anders zeggen dat het er dan ook fantastisch uitziet. Op zaterdag is haar kraam twee keer zo groot. Je ziet in ieder geval dat het hard werken is.

Voornaam

Vanaf de zijlijn zien we hoe Erica haar klanten helpt. Dat is leuk en bijzonder, want een groot deel van haar klanten spreekt ze persoonlijk aan bij voornaam en ze vraagt altijd even hoe het gaat en weet vaak ook nog allerlei persoonlijke verhalen op te halen. Het gaat aan een stuk door. Ze maakt tijd voor een praatje en kiest de mooiste boeketten uit voor haar klanten. Haar geheime wapen? Haar grote glimlach! Je moet je wel welkom voelen als je hier een kijkje komt nemen en gaat dan zeker weg met een prachtig boeket of leuke losse bloemen.

Veldboeketten

Je ziet op dit moment mooie grote veldboeketten in de kraam van Erica, een beetje à la Bloomon (=online bloembestelshop). Dat is ook wel echt de trend van nu, mooie grote veldboeketten, lekker fleurig. “Bloomon is een mooi concept, knap opgezet ook”, zegt Erica. Voor Erica geldt hoe meer bloemen er verkocht worden hoe beter. Wat haar betreft zijn bloemen echt een beleving. Klanten vinden het juist heel leuk om hier te komen, te kijken welke bloemen aanspreken en een praatje te maken en elke week weer met iets moois naar huis te gaan. Dat onderscheid de markt wel van bijvoorbeeld Bloomon, waar het persoonlijke en echt zien, ruiken en voelen er niet bij zit. Als we vragen naar nog meer trends of wat je nu echt in huis moet halen, wijst ze enthousiast naar de hop die haar kraam versiert, maar ook vanaf deze week weer verkrijgbaar zijn de artisjok, de dadels en rozenbottels. Die zijn wel echt van nu. Zo haal je het najaar wel in huis.

Voordat we weggaan, scoren wij nog twee mooie veldboeketten voor in huis, want die kunnen altijd! En vertrekken met de enthousiaste woorden van Erica: ”We hebben wel echt een hele mooie markt hier in Dordrecht, met mooie ondernemers, daar mogen we trots op zijn. Dordrecht is dan ook niet voor niets al twee keer uitgekozen tot de beste markt van Nederland. Meiden neem vooral ook eens een kijkje bij de andere kramen!”

Met het goede voornemen en een supermooi boeket, gaan wij weer verder op deze mooie vrijdagochtend. 

Heb jij een favoriete kraam op de markt, waar we ook echt een kijkje moeten nemen? Laat het ons weten!

Wij zijn fan!

– Ays & San –

Geef een reactie