Bootcampen

Het wordt steeds lekkerder weer dus tijd om buiten te sporten! Een rondje hardlopen is altijd een leuke en goede optie, maar Dordrecht heeft nog zoveel meer én leuks te bieden! Wat dacht je van bootcampen met obstakels?

Wij nemen jullie mee naar een sportief grasveld in Sterrenburg. Te vinden naast Tennisvereniging CC. Hier heeft Jimmy van Dijk namelijk een leuke bootcampclub opgezet, Gymforce One. Op dinsdag, woensdag en donderdagavond en op zaterdagochtend kun je hier je lol op en fanatiek sporten in de buitenlucht.

Jimmy die zelf ook tennisleraar is, is gestart met bootcamplessen te geven op het veld en heeft inmiddels een leuk team aan trainers die met elkaar de lessen verzorgen. In het begin werden er al allerlei materialen gebruikt om het bootcampen zo uitdagend mogelijk te maken, en begin 2016 is Jimmy begonnen vaste hindernissen te bouwen op het veld. Nog steeds wordt er ook getraind met autobanden en kettlebells, maar wat juist zo uniek is dat er vaste obstakels staan. Zijn totale plan is dat het gehele veld vol komt te staan met muurtjes, boomstammen, palen, een monkeybar en klimnetten. Dit alles wordt in fases gebouwd, nu kun onder andere al slingeren aan de monkeybar, klimmen over een muurtje, en hangen in de netten.

In het begin zie je opstakels en denk je kan ik dit? Sommige obstakels lukken in 1 keer, bij andere klopt het gezegden ‘oefening baart kunst’ :-). Het mooie aan de bootcamptrainingen is dat zowel beginners als gevorderden mee kunnen doen en dat je echt vooruit gaat! Ga jij de uitdaging aan?

Kijk voor meer informatie op www.gymforceone.nl

– Ays & San –

Geef een reactie