Eerste Dordtse Cultuurnacht op vrijdag 8 september

Aan de vooravond van de Open Monumentendagen vindt dit jaar voor het eerst de Dordtse Cultuurnacht plaats. Van 22h00 tot 01h00 openen diverse culturele instellingen in Dordrecht gratis hun deuren voor bezoekers. Wij zijn van de partij!

De volgende culturele instellingen hebben tijdens de Dordtse Cultuurnacht een speciaal programma: Dordrechts Museum – Nationaal Onderwijsmuseum – de Bibliotheek AanZet– Bibelot – Tobe – Popcentrale -Muziektheater Hollands Diep – Schouwburg Kunstmin

De eerste Dordtse Cultuurnacht wordt een avond en nacht met uiteenlopende activiteiten en spannend programma. Een greep uit het al bekende programma: in het Dordrechts Museum kunnen bezoekers genieten van een kunstzinnige modeshow georganiseerd door de jongeren van TakepART.

In het Nationaal Onderwijsmuseum zijn er workshops handwerken en naaitechnieken bij tentoonstelling Van het Naadje en de Kous. Praatjes bij een object uit de collectie en zorgt een DJ voor een feestelijke sfeer in gebouw De Holland.

In het Energiehuis verzorgen ToBe, Bibelot, Kunstmin en de Popcentrale een gezamenlijke programmering op de begane grond. Bezoekers kunnen hier meereizen met een muzikale en theatrale roadtrip. Er zijn optredens van onder anderen Elfie Tromp, Jerry Hormone, PollyAnna, Olivia Ultra’s Kusjesmachine en Elvis is in the building. Ook voert Muziektheater Hollands Diep delen van het theaterstuk Julia & Romeo op.

In Schouwburg Kunstmin wordt het vakantiegevoel verlengd met een komisch optreden van Jan Rot en Marjolein Meijers, met hun toneelstuk Vakantiealbum.

De Dordtse Cultuurnacht is een initiatief van een groot aantal culturele instellingen in Dordrecht en Dordrecht Marketing. De Cultuurnacht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd om bezoekers en bewoners van Dordrecht en omgeving te laten genieten van de culturele mogelijkheden die Dordrecht biedt.

Meer informatie vind je op www.dordtsecultuurnacht.nl

 

Geef een reactie