Kerstgala 2016

De kerstmarkt is in volle gang en Ays en San maken zich klaar voor een ander kerstfestijn in Dordrecht, namelijk het Lions Kerstgala. Voordat het gala begint moet er natuurlijk nog het een en ander gebeuren. De jurk, schoenen en het tasje, dat hebben we, maar wat doen we met ons haar en onze make up? Het is immers een gala, dus we willen er wel iets moois van maken. Gelukkig heeft Dordt hier de oplossing voor.

Van Pelt Kappers
Voor ons haar hebben we een afspraak gemaakt bij van Pelt Kappers in Dubbeldam. Even uit het kerstmarktgedruis en zo belanden we in de kappersstoel. Het is heel gezellig bij Van Pelt en we zijn niet de enige dames die vandaag in de stoel zitten voor een feestelijk kapsel. We worden hartelijk ontvangen door Marlies & Janneke en met een heerlijke cappuccino mogen we tegenover elkaar plaatsnemen. De dames inventariseren onze wensen en gaan aan de slag. We worden lekker in de krul gezet, ons haar wordt getoupeerd, er gaan vlechtjes in en heeel veel haarlak. Best spannend zo, niet wetende wat het eindresultaat wordt. We worden gescheiden door een spiegel, dus weten ook niet hoe de ander er uit ziet. We kletsen vrolijk verder met de gezellige dames, die zelf vanavond ook aanwezig zijn op het kerstgala.

img_0369

Pim Menco
Ons haar zit, WOW! We hebben er al helemaal zin in! Op naar de volgende date. Die is met Pim Menco, misschien wel de gezelligste visagist van Dordrecht. Pim is weg van ons kapsel en vraagt hoe we onze make-up willen hebben. Het mag wel een beetje over de top, het is immers een gala, en dat hebben we niet dagelijks. Pim gaat aan de slag, alles komt voorbij, kwastjes, potjes en potloodjes. De ogen van Ays worden opgemaakt met donkerblauw en ze krijgt smokeyeyes. Vervolgens wordt ze geshaped, geblushed en gebaked. Dan is het tijd voor Sanna. San gaat voor een dramatic look. Donkere ogen en ook geblushed en gebaked. Zo komen we steeds dichter bij het totaalplaatje voor het gala.

img_0411

Vicino Sei
Haar en make-up is gedaan, het is tijd voor het gala. Jurk aan, hakjes eronder, tasje mee en off we go! Maar zoals Janou en Gertjan van Vicino Sei altijd zeggen, you are never fully dressed without parfume! Dus brengen we nog een bezoek aan Vicino Sei en laten we ons parfumeren! We laten ons verrassen en lopen met een heerlijke geur naar buiten.

Sanna en Pim

Kerstgala
We komen aan bij Kunstmin en zijn meteen helemaal in de stemming. We worden verwelkomd door een vrolijke band. Kunstmin ziet er niet alleen prachtig uit, als we binnen komen kijken we onze ogen uit met alle mooie dames met hun mooie lange jurken en mannen die goed gestyled zijn. Yes! Let the party begin!

fullsizerender

img_0497

img_0488

Het feestje start meteen goed met Nielson. We zitten eerste rij dus we hebben goed uitzicht op Nielson en z’n leuke band. Hij wisselt mooie en swingende liedjes met elkaar af zodat de stoelen van Kunstmin al snel weer inklappen omdat iedereen meedanst op de vrolijke klanken. Hij neemt de zaal goed mee en sluit af met ‘ik voel me sexy als ik dans!’. Hierdoor zijn we helemaal klaar om verder te dansen.

Het feestje gaat verder in de kleine zaal en in het café. We nemen bij allebei de zalen een kijkje, maar heel snel gaat het niet om van a naar b te gaan, want het is overal zo gezellig met mensen die we tegenkomen! Iedereen moet natuurlijk ook even bewonderd worden, want het is zo leuk om te zien dat iedereen zo z’n best heeft gedaan! Eenmaal aangekomen in het café bestellen we een wijntje en genieten we van de jazz muziek. We zijn jaloers op de mensen die zo goed kunnen dansen op de muziek en besluiten de band in de kleine zaal te bekijken.

img_5977

Wat een dijk van een stem hebben deze dames! Het is gezellig, mensen dansen, kletsen en drinken! Dan is de tijd gekomen dat de voetjes wat pijn gaan doen. Maar daar is aan gedacht! We hebben namelijk onze platte schoentjes meegenomen. Beneden in de garderobe komen we de dames van Van Pelt Kappers tegen, waardoor het zelfs in de garderobe een gezellige boel wordt! We bewonderen de kapsels van onze kapsters Janneke en Marlies en gaan er vervolgens op platte schoentjes tegenaan!

img_5976

 

In de kleine zaal draait inmiddels DJEECOLOGIEZZ! En het wordt nog leuker, want ze hebben eens surpriseact! Jared, die vorig jaar meedeed aan The Voice, komt het podium op. Wauw dit is echt swingen, de zaal gaat los.

img_5964

We kunnen nog uren doorgaan op de lekker beats van de DJ’s, maar dan is het toch echt half 3 en is het tijd om langzaam aan naar huis te gaan. Eenmaal thuis gaan de 35 speldjes uit ons haar en dromen we over het Kerstgala van 2017!

Fijne kerst! Liefs van Ays & San

Geef een reactie