Nachtje weg dichtbij huis!

De zomervakantie is voorbij, maar een nachtje weg kan natuurlijk altijd en dan heb je meteen dat vakantiegevoel weer terug. Je hoeft niet ver weg voor een leuk nachtje weg. Het klinkt wellicht gek om een nachtje weg te gaan in eigen stad, maar wij deden het. We sliepen in het Wikkelhouse bij Stayokay en vermaakten ons de volgende dag goed tussen het groen van de Biesbosch.

Wikkelhouse

Je kunt in de biesbosch kamperen met je tent, caravan of camper, maar je kunt ook gaan voor meer comfort en een unieke ervaring door te slapen in het Wikkelhouse. Dordrecht heeft meerdere campings, maar alleen het wikkelhuisje vind je in de Biesbosch. Het is een kleine gemoedelijke camping, met picknicktafels in het gras en je zit direct aan het water.

Een Wikkelhouse is een huisje van 24 lagen golfkarton, dat super hip is ingericht met alles erop en eraan. Je slaapt in een lekker bed, geniet ‘s ochtends van een frisse douche en je stapt direct de natuur in. Je leest er een boekje onder de bomen, terwijl de Dordtse grassprietjes onder je voeten kriebelen. Op de camping van Stayokay staan op dit moment 2 van deze leuke huisjes, waar je met z’n 4’en in kunt slapen.

In de natuur!

Als je dan toch in de natuur slaapt, dan de volgende dag ook meteen de natuur in. Wij kozen ervoor om zelf met een fluisterbootje door de Biesbosch te varen. Een gevuld picknickmandje mee, voetjes in het water en fluisteren maar.

Natuurlijk kun je ook voor een meer actieve invulling kiezen zoals kanoën, kajakken of suppen door de kreekjes of juist wandelen door de verschillende paadjes die de Biesbosch te bieden heeft. En als je geluk hebt spot je zelfs een bever!

Mini vakantie

Kortom, voor een minivakantie hoef je niet ver van huis. Verras jezelf, ga erop uit en kom tot rust door een dagje, nachtje of een middagje de Biesbosch te bezoeken en ontdek wat voor moois Dordt te bieden heeft. Voor ons voelde het uitje als een minivakantie. Je kunt tot eind oktober in het huisje slapen!

– Ays & San –

 

Geef een reactie