Zeeblauw Restaurant Dordrecht

Als een Vis in Dordrecht!

Vis op het menu? Wij houden er van! We waren dan ook erg enthousiast toen we mochten eten bij Zeeblauw aan de Spuiboulevard. Met deze heerlijke zomer is niets lekkerder dan ‘s avonds buiten eten. Het terras van Zeeblauw is hier de perfecte locatie voor. We nemen je graag mee tijdens een culinair avondje.

Vis op het menu!

Het zal je niet ontgaan zijn dat de entree van Dordrecht een prachtig restaurant rijker is. Een nieuw restaurant in Dordrecht, als citybloggers worden we daar natuurlijk erg enthousiast van! Superleuk om te zien dat Dordtse ondernemers weer nieuwe concepten bedenken. Sinds een aantal maanden vind je Restaurant Zeeblauw op de Spuiboulevard, waar hiervoor ijssalon Eigenwijs gevestigd was. Zoals de naam doet vermoeden is Zeeblauw een tocht die leidt naar de zee, zoals dat zo mooi staat beschreven op hun website.

Op het menu vind je dan ook heerlijke visgerechten, van mosselen, zeebaars, kreeft tot sashimi. Een waar smulparadijs. Heb je een avondje geen trek in vis, dan kun je ook nog een lekker stukje vlees bestellen.

 zeeblauw restaurant

Sfeertje

Tijdens de heerlijke zomeravond nemen we plaats op het sfeervolle terras met mooi gedekte tafels. Het ziet er werkelijk prachtig uit, alles klopt hier. Al snel krijgen we van onze gastvrouw Emina lekkere broodstengels met dip en overheerlijke nootjes! Goed begin van de avond. Na een heerlijke cocktail en wijntjes besteld te hebben genieten we hier van het plekje midden in het centrum.

Uiteraard kunnen we niet wachten om ook een kijkje binnen te nemen. Dat het buiten op het terras allemaal klopt, geldt ook voor het restaurant binnen. Erg stijlvol ingericht. Als je binnen zit doet de beleving de naam Zeeblauw eer aan. Een mooie bar, comfortabele stoelen, de aankleding, over alles is nagedacht. Ook met minder warm weer dus een aanrader om bij Zeeblauw te eten.
Peter de Leeuw, eigenaar van Dok in Zwijndrecht en het Dordtse Dok Bar & Bites is ook de eigenaar van Restaurant Zeeblauw. Je ziet dat hier een eigen concept is neergezet. Waar je bij Dok Bar & Bites geniet van lekkere drankjes en hapjes, ook overdag. Is Zeeblauw een avondje Middellandse Zee in Dordrecht. Echt een avondje uit, Zeeblauw is dan ook alleen in de avonduren geopend.

restaurant zeeblauw

Dinnertime

Dan is het tijd om te genieten van het eten. We zijn met onze mannen op stap en krijgen een proeverij voor 4 personen. We starten met oesters, Argentijnse gamba’s, coquilles, kreeft, zalm aan de haak, tonijn sashimi en heerlijke parelcouscous. Een ware traktatie. Ook met het hoofdgerecht laten we ons verrassen. Wat smaakt het allemaal goed. Scholfilets in bloem en boter gebakken, kort op de huid gebakken kabeljauw en een in z’n geheel gebakken Zeebaars met tijm en citroen. Bij de Zeebaars kregen we gelukkig de uitleg hoe we dit mooie visje het beste zonder de graat konden opeten. Uiteraard ontbreken de verse frites met de huisgemaakt mayonaise niet. Bij het eten wordt heerlijk rose geserveerd! We worden echt verwend, zowel culinair als door de medewerkers.

restaurant zeeblauw

restaurant zeeblauw

 zeeblauw restaurant

Bij zo’n avond mag een dessert natuurlijk niet ontbreken. Het dessert is een verrassing, de overige gerechten zijn allemaal op de kaart te vinden. We krijgen een combinatie van heerlijke aardbeien, met een bavarois van aardbeien en een mouche van witte chocolade. Daar laten we natuurlijk niets van over!

 zeeblauw restaurant

Een ervaring!

Bij Zeeblauw heb je een topervaring, echt een avondje uit en dat maakte het ook voor ons erg bijzonder. Het is heerlijk eten, wat misschien niet dagelijks bij je op het menu staat en de gastvrijheid van de medewerkers maken het af. Houd je dus wel van een lekker visje, en wil je in de watten worden gelegd? Dan is Zeeblauw echt iets voor jou! Er is met de uitgebreide menukaart voor ieder wat wils. Weet je niet wat je met een visje dat op tafel komt aan moet? Vraag het gewoon! Ze leggen het met veel plezier uit. 

Restaurant Zeeblauw is woensdag t/m zondag vanaf 17 uur geopend. Maak met dit heerlijke weer ook vooral nog een keer gebruik van het prachtige terras! En anders is het zeker geen straf om binnen plaats te nemen.

Je begrijpt het al… Wij zijn fan!

– Ays & San –

Geef een reactie