Sporten: gezond het nieuwe jaar in!

Het einde van het jaar is in zicht! We verheugen ons alweer op de leukste kerstfeestjes en borrels. Daarna wordt het tijd om de balans op te maken voor het nieuwe jaar om ons weer voor te nemen meer te gaan bewegen en gezond te eten. Uiteraard doen wij hier ook aan mee!

Het leekt ons leuk om een aantal verschillende sportactiviteiten in Dordrecht uit te proberen om je alvast een wat mogelijkheden te laten zien, zodat je je een beetje kan voorbereiden op het nieuwe jaar.

Coach Rachelle

15267740_1855392861373862_2625216797969598935_nHet is dinsdagavond, vooraf krijgen we een appje van Rachelle dat we ons wel goed moeten aankleden voor de les, muts op, handschoenen aan en daar gaan we.
Locatie van de training vanavond is het schoolplein in Stadspolders. Als snel is het clubje van ongeveer 12 man/vrouw compleet en om 19.30 uur kan de training starten. Zoals de trouwe sporters van Rachelle al weten, is hardlooptraining een belangrijk onderdeel van de les op dinsdag, wij zijn meteen blij verrast. We beginnen meteen met een aantal rondes hardlopen om op te warmen en dit lukt aardig. Daarna staat er een circuitje klaar om per 2 aan de slag te gaan, best leuk zo in het donker. En eigenlijk wisselen de rest van de avond het hardlopen en krachttraining elkaar af om te eindigen met wat verzuring voor de benen en natuurlijk de cooling down. Heerlijk!

img_2042

Omdat we op deze avond niet echt foto’s kunnen maken, doen we nog een lesje op de zaterdagochtend. Voor een goed beeld van de traininge is het een aanrader om een aantal lessen te volgen. Zo komen we erachter dat het heerlijk is om te trainen op zaterdagochtend, maar dat dit ook een hele andere training is dan de dinsdagavond. 

Enthousiast geworden? Interesse in een proefles, op de website van Coach Rachelle vind je meer informatie.

Believe In

charda-2Op een maandagavond melden wij ons bij Charda van Believe In. De outdoortraining vindt plaats in hartje centrum, namelijk het Hof. Een thuiswedstrijd kun je wel zeggen. Ook nu weer een koude avond, maar binnen no time gaan de eerste laagjes uit. We starten met opwarmen door een paar rondjes te hardlopen. Daarna start onze workout; een combinatie van krachtoefeningen gecombineerd met cardio in spelvorm. Lekker speels! Zo mag je na de ene oefening een sprintje trekken in het Hof en op zoek gaan naar een andere oefening. De locatie maakt deze training wel uniek! Het is bijna magisch om oefeningen te doen in de avond in het mooi verlichte Hof. Na een uurtje bikkelen op de maandagavond gaan we met een voldaan gevoel naar huis.

img_2161

Een proefles bij Believe In is ook een aanrader! Charda biedt zowel in Dordrecht, als Zwijndrecht outdoor trainingen aan, maar ook personal training. De trainingen zijn ook op diverse locaties in de stad en ook op zaterdagochtend kun je bij haar terecht.
Een proefles bij Believe In of meer informatie, bezoek dan de website van Believe In, Charda staat je graag te woord. Ook vind je hier haar wekelijkse persoonlijke blogs over sport en health! Bekijk hier de website van Believe In.

Emmy Sports en Gymforce One
Behalve bij Rachelle en Believe In kun je in Dordrecht ook outdoortrainingen doen bij Emmy Sports en Gymforce One. Hier schreven we al eerder een blog over. Wij vinden het echt een aanrader om lekker naar buiten te gaan. Volg een proefles, dit kan bijna altijd kosteloos en kijk welke les en of locatie je het meeste aanspreekt. Wij vinden het in ieder geval allemaal toppers!

Gym Dordrecht
Op zoek naar nieuwe sportuitdagingen namen we ook een kijkje bij Gym Dordrecht. Voor ons een onbekende sportschool in Dubbeldam, dus superleuk om hier een kijkje te nemen middels een proefles. We gingen voor een groepsles Power Hit! Een les met diverse oefeningen en attributen in circuitvorm. Alles kwam aan bod, van squats tot opdrukoefeningen en oefeningen met kettlebells. Tijdens de training beginnen je spieren al met trillen en je gaat echt tot het uiterste. Als je niet vies bent van een echte goede workout en enthousiaste medesporters die niet weten van opgeven, dan moet je hier zijn! Je begrijpt dat we na deze training helemaal leeg waren, en daardoor ons extra top voelden!

Ook deden we een proefles boksen, dit spreekt ons na onze bokslessen van januari bij Cardioboxing Dordrecht nog steeds heel erg aan. Heel leuk om dat hier uit te proberen. En weer was het superleuke les, met een wat kleinere groep, dus smokkelen zit er niet bij! Wij waren goed aan elkaar gewaagd en konden alles geven. We hebben echt genoten!

Bij Gym Dordrecht kun je ook terecht voor personal training en diverse vormen van Yoga. Eigenlijk moet je het zelf gewoon uitproberen! Hou je van een kleinschalige en persoonlijke aanpak, dan is dit Gym Dordrecht jouw sportschool.

We kunnen alvast verklappen dat we het nieuwe jaar een healthchallenge met elkaar aangaan. Dit betekent meer bewegen en gezonder eten. Binnenkort vertellen we je er meer over.

Voor nu nog even genieten van de feestdagen!

Ays en San

1 Comment

  1. Dames jullie hebben in de lessen goed en hard gewerkt! Op naar een Healthy lifestyle met Gym Dordrecht.

    Tot snel in de Gym

Geef een reactie