Yoga in stilte!

Praten, kletsen we kunnen het als de beste. En daarbij hebben we het allebei lekker druk. We klagen niet, want we hebben een leuke baan, veel plezier met ons City blog, sporten graag en houden van gezellige dingen doen met vrienden! Wat meer rust en balans kan af en toe geen kwaad. Vandaar dat we gestart zijn bij Jolande met de Yogalessen. En daar kwam een uitdaging bij, namelijk een stilte dag met Yoga en Mindfulness. In deze blog nemen we jullie mee naar deze stilte dag!

De stilte dag vond plaats in Strijen. Vooruit we doen een stapje buiten Dordt! Na een tour over de dijk kwamen we uit bij een rustige plek waar de Boerderij van Conny te vinden is. Ook wel Buitenplaats Land van Es genoemd. De locatie van Conny is mooi en rustig met een grote buitenplaats waar de katten, kippen, lammetjes vrolijk buiten lopen en van alles te ontdekken en zien is.

Bij binnenkomst lagen de yogamatjes klaar en is er een warm welkom met thee en lekkernij. Voordat de dag gaat beginnen mogen we nog even kletsen en wordt er uitgelegd wat de bedoeling is.

Dan is het tijd om in stilte verder te gaan

We startten met de grootste uitdagingen van een dag. Niet oordelen, niet streven, geduld hebben, opnieuw beginnen vallen direct op. Samengevat, we maken er een geduldige dag, waarin we niet oordelen, doen de oefeningen zonder streberig te worden en als het niet lukt beginnen we gewoon opnieuw.
Na deze uitdagingen is het tijd voor Yin Yoga. De houdingen die je bij Yin yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Dat betekent dat we voor een langere tijd één houding vasthouden zodat de dieperliggende spieren opgerekt worden en het bekkengebied losgemaakt wordt.

Na een rustige maar intense Yin yoga is het tijd voor de lunch. Best even raar, want er wordt dus niet gesproken tijdens de lunch. Dat terwijl we gewend zijn om bij elkaar te gaan zitten en met de mensen om ons heen te kletsen. Onwennig, maar het mooie en positieve is dat je je eten heel goed proeft en we extra genieten!

Mind fullness

Na de lunch gaan we naar buiten en aan de slag met onze zintuigen; voelen, ruiken, horen en zien! Door je te focussen op één zintuig zie, hoor, voel of ruik je in eens veel meer, dan wanneer je alles ‘openzet’. Hiermee merkten we al snel, dat een oordeel snel gemaakt is. Probeer maar eens 10 minuten naar iets te kijken zonder direct te oordelen, maar gewoon te observeren. Best lastig!

Na de mind fullness oefeningen buiten gaan we weer naar binnen om af te sluiten met een laatste yogales. Dit betreft de Yoga Nidra. We genieten allebei van de Yoga Nidra, maar moeten wel nog beter oefenen om deze vorm echt te beheersen. Het is namelijk de bedoeling om niet in slaap te vallen, maar dat lukte ons nou net niet. Gelukkig biedt Jolande deze vorm van Yoga ook aan in haar studio, dus kunnen we nog even oefenen!

Overall was het een mooie en rustige dag! Zeker een aanrader om tot rust te komen en je bewustzijn te vergroten.

– Ays & San –

Geef een reactie