Yoga update

We zijn nu alweer 1,5 maand onderweg met onze yoga activiteiten bij Lifestyle Studio Dordrecht. En JA! Hier hadden we veel eerder aan moeten beginnen.

Niks is lekkerder dan na een hectische werkdag lekker te rekken en te strekken en de tijd voor jezelf te nemen, oftewel bewust ontspannen. Je weet inmiddels dat we best sportief zijn met onze sportactiviteiten zoals CrossFit. Yoga was voor ons een keuze om in ons ‘drukke bestaan’ de tijd te nemen voor ontspanning en heel bewust stil te staan.

 We schreven hier eerder al een blog over.

Inmiddels zijn we nu weer een aantal weken onderweg en hebben we al veel verschillende yoga en pilateslessen uitgeprobeerd. Dit is wat ons ook zo aanspreekt in het rooster van Lifestyle Studio Dordrecht. Er is heel veel keus, je kunt er elke dag terecht voor een les, of dat nu in de ochtend is of in de avond. In deze blog een kort overzichtje van de verschillende lessen die Jolande aanbiedt.

  

Yogalates

Zoals de naam al zegt een combiles waarbij yogahoudingen worden afgewisseld met pilates. Deze les start meestal met het strechen van je lichaam, wat ook ontspannend werkt. Daarnaast doe je diverse pilates oefeningen waarbij je werkt aan je core. Uiteraard is elke yogalates weer anders, zodat het niet verveelt. Tijdens deze les moet je jezelf af en toe pushen en je best doen! Vooral Sanna is hier fan van, omdat je na de les het gevoel hebt dat je naast de ontspanning ook hard gewerkt hebt.

Yoga Nidra

Dit is een bijzondere vorm van Yoga, letterlijk vertaalt de slaap-yoga. Klinkt goed toch? Je blijft je bewust van wat er in en om je heen gebeurt, maar wel in een hele diepe lichamelijk ontspanning. Een les, waarin je vooral werkt met visualisaties en ademhalingstechnieken. Zeker de moeite waard om ook een uit te proberen, maar let op dat je niet echt in slaap valt!

Hatha Slow

De Hatha Slow is een van de favoriete lessen van Ayse op zaterdagochtend om het weekend goed te beginnen. De Hatha Slow is een rustige Yogales waarbij je diverse houdingen en ontspanningsoefeningen doet. Je start en eindigt met meditatieoefeningen. Een ontspannen start van je weekend.

Hatha Flow

De Hatha Flow is een dynamischere les in vergelijking met de Hatha Slow. Hier worden ademhaling en beweging op elkaar afgestemd, zijn de streches minder lang dan bij Slow. En ook deze les eindigt meestal met een meditatie oefening waardoor je weer heerlijk ontspannen naar buiten loopt.

Aroma Yin Yoga

De Aroma Yin Yoga is ook een rustige meditatieve Yoga les, waarbij er aroma’s wordt gebruikt ter ontspanning. De houdingen maak je rustig en houd je lang vast. Ook zeker één die je moet uitproberen.

Pilates

Jolanda geeft ook Pilates. In deze lessen ligt de focus voor op het verstevigen van de buik en rugspieren. Hier kun je wat meer de uitdaging zoeken voor jezelf. Een mooie aanvulling op de Yoga lessen.

Bootcamp op de kade

Jolande past zich graag aan de vraag van haar cursisten en de omstandigheden. Vanaf mei kun je ook op woensdagavond een lesje bootcamp volgen op de kade. Een mooie afwisseling tussen het aanbod van de yogalessen en je bent weer extra lang buiten om te genieten van de mooie avonden. Met het lekkere weer van de afgelopen periode hebben we inmiddels al een try-out gehad.

Andere activiteiten

Behalve de wekelijkse activiteiten organiseert Jolande ook diverse andere activiteiten, denk bijvoorbeeld aan de stiltedag waar we aan deelnamen, maar ook yoga retreats in het buitenland. Voor een compleet overzicht moet je zeker even een kijkje nemen op haar website. We zijn nog steeds heel erg enthousiast over Lifestyle Studio Dordrecht. Er is heel veel keus, we laten de keuze voor de les dan ook niet perse afhangen van de soort les die wordt gegeven, maar vooral van onze agenda, zo vind je altijd wel een les waar je kan deelnemen en een ontspannende avond na een volle werkdag is gegarandeerd.

Wij zijn fan!

– Ays en San –

Geef een reactie