3 dagen sapjes drinken van Smooth!

Smooth vind je op de Voorstraat aan de Visbrug en is veel meer dan een lunchroom. Eigenaresse Tess zit vol leuke en vernieuwende ideeën. Ze springt in op leuke en hippe ontwikkelingen die je in Dordrecht nog niet of nog maar weinig ziet! Haar lunchroom is niet alleen bekend om de lekkere sandwiches, maar vooral om de hippe SmoothieBowls en Smoothies. Niet alleen lekker, maar ze zien er ook mooi uit! Menig bezoeker legt eerst hun bestelling vast voor ze er aan beginnen. Het is leuk om te zien dat Tess niet stil zit. De begane grond is de lunchroom en de eerste verdieping van het pand is omgetoverd tot smooth ruimte, hier kun je terecht voor high tea’s met grotere gezelschappen of bijvoorbeeld een baby shower!

 

Sapchallenge

Daarnaast haalt Tess met haar nieuwste idee een enorme drempel weg voor mensen die wel eens 3 dagen aan de sapjes willen. Alleen maar sapjes drinken is 1, maar vervolgens ook nog eens alles zelf maken, dat is wel nog een flinke klus! En dat hoeft dus niet, daar zorgt Tess samen met haar team voor. Zo ontstond ook de sapchallenge voor City Blog Dordrecht!

Woehoeee, de sapjes staan klaar bij Smooth. 18 verschillende sapjes wachten om opgedronken te worden! Maar natuurlijk niet in een keer.

Dag 1

Sapje nummer 1, de challenge is gestart. Hmm dat smaakt (eigenlijk) echt heel lekker! Zoete aardappel, appel en wortel zit er in. Een goede combi als je het mij vraagt. Rustig aan opdrinken want voor je weet is ie op. Na het eerste sapje denk je. Ok, I CAN DO THIS. De volgende is de Mojito, Holy moly die is heftig! Dit is er meer een om snel op te drinken. De rest van de eerste dag gaat eigenlijk best goed. We hebben een afspraak bij Vissers Poffertjessalon, dat is wel een uitdaging, maar een kopje thee met een sapje is een prima lunch. De echte honger, als we het al zo mogen noemen, is er nu nog niet. De hele eerste dag gaat eigenlijk wel goed! Naar mate de dag vordert krijg je wel meer trek, maar het is goed te doen. Slaap lekker!

Favoriet van dag 1: SKIN BOOSTER – wortel, zoete aardappel, appel

Dag 2

HONGER! Ok, ik voel het al, dit wordt een pittig dagje, ik word wakker met echt trek. Maar gelukkig staan er twee sapjes klaar. Want laten we eerlijk zijn, het is weekend dus ik ben niet om 7 uur opgestaan voor mijn eerste sapje. Netjes gestart met een glas water met citroensap, om vervolgens mijn starters van de dag te drinken. De smoothies hebben allemaal een leuke naam. Het eerste sapje van deze dag heet ‘Bloody Mary’, hoe vaak drink jij op zaterdagochtend een Bloody Mary? De naam maakt dat je al moet lachen en je er direct meer zin in hebt. Na Bloody Mary en de Hulk begon dag 2! Het lijkt alsof je lichaam er langzaamaan aan gaat wennen, maar het ook er nog niet helemaal mee eens is. Ik heb niet heel de tijd trek, maar wel heel veel zin om te kauwen! En NEE-zeggen tegen een heerlijke taart van Coffeelicious bij de Spring City Spa is dan ook even lastig. Maar de voldoening is er wel! Favoriet van dag 2: GIMME A BEET – granaatappel, biet, rode druiven en citroen.

Dag 3 

Ok, ik heb wel trek, maar niet zooo erg. Ik voel me nu eigenlijk best wel goed! En hoe raar ook, ik heb wel zin in een sapje. En vooral de eerste is erg lekker. Dat is namelijk het sapje met wortel, zoete aardappel en appel. Dat blijft wel één van de favorieten. Vervolgens komt weer het sapje genaamd Mojito. Ook op dag 3 vind ik deze nog heftig, maar dat komt waarschijnlijk door de combinatie van gember, citroen, munt, basilicum, spinazie en komkommer. Helaas wij zijn echt geen beste vrienden! Maar gelukkig bevat dag 3 ook nog een zoetere variant, namelijk de CLEANSER. Waar framboos, munt, limoen, spinazie en perzik inzitten. De laatste dag ben je trots op jezelf, voel je je fit en gezond, maar de behoefte om te kauwen is ook best groot. Het werkt erg goed om deze dag lekker bezig te zijn, dan heb je een fijne afleiding!

Favoriet van dag 3: SKIN BOOSTER – wortel, zoete aardappel en appel

Challenge

Het was voor mij een echte challenge. Het werkte voor mij vooral goed, om gewoon door te gaan en dingen te doen. Dan ben je minder bezig met het fenomeen shit-ik-mag-niks-eten & wanneer-mag-ik-weer-een-sapje. Het was leuk om te ontdekken wat drie dagen zonder normaal voedsel met je doen, lichamelijk maar ook tussen je oren. Ik denk dat iedereen er anders op reageert, want iedereen is anders. Is het bij jou tijd voor een goede schoonmaak, niet alleen in je kledingkast of in je huis, probeer dan zeker een kuurtje. Je kunt ook 1 dag proberen! En je hoeft in ieder geval niet af te haken met het excuus ik-had-geen-tijd-en-mijn-sapcentrifuge-is-kapot, want daar zorgt Smooth voor!

Succes en laat ons weten wat je er van vond!

 

Wij zijn fan!

– Ays & San –

Geef een reactie