Shorttrack in Dordrecht

De gemeente Dordrecht en DordtSport hebben geïnvesteerd in Shorttrack. Met resultaat! Het EK Shorttrack vindt plaats in Dordrecht, 3 dagen lang een uitverkochte ijsbaan!

Op vrijdag 23 januari begon het EK Shorttrack. Zonder precies te weten wat te verwachten, is er allereerst een gezellig onthaal als je de Sportboulevard binnen komt. Shorttrackfan of niet, het was een prachtig spektakel. De kwaliteit van de Nederlandse shorttrackers zorgt uiteraard voor een groot gedeelte van het succes van zo’n avond. Maar ook de locatie is bepalend. De gemeente Dordrecht en Dordtsport hebben laten zien dat ze een goede partij zijn als het om het organiseren van een topsportevent gaat. Een mooie hal, perfect zicht op de baan. En zo te zien ook goed ijs, want het gaat HARD!

Vooral de ‘relay’, waarin een team van mannen elkaar aflost en gezamenlijk 45 rondjes schaatsen, zorgt voor een verhoogde hartslag. Nederland is favoriet, maar toch blijft het spannend tot het moment dat Sjinkie Knegt zijn schaatst over de finishlijn heen schuift. Yes, door! Zondag is de meeste spannende dag, want dan worden de finales geschaatst. Helaas voor dan geen kaarten, dus Studio Sport dan maar!

Geef een reactie