Amerika meets Dordrecht

Inmiddels zijn jullie wel op de hoogte dat wij blij zijn met Dordt! Dat wil niet zeggen dat je niet om je heen kunt kijken en ideeën kunt op doen uit andere steden of landen om Dordt nog leuker te maken. Een vakantie aan Amerika bracht ons op wat leuke ideeën als het om de horeca gaat! 

Nieuw ontbijt

We hebben hier inmiddels als verschillende leuke zaakjes waar je kunt ontbijten. In Florida bestaat er een tentje genaamd Big Pink. Wat hen populair maakt, en terecht, zijn de wafels met Nutella, aardbeien en slagroom. Nu heeft Coffeelicious natuurlijk al de heerlijke pannenkoeken voor in de ochtend, maar wie weet is dit nog een leuke alternatief om eens uit te proberen, door bijvoorbeeld Coffeelicious, No. 38 of Villa Augustus! 

Verschillende sushi!

Als we overgaan naar avondeten, dan is sushi eten iets wat je voortreffelijk kunt doen in The States! Nu zijn wij zelf erg te spreken over Sushi Sushi op de Sarisgang in Dordrecht, maar in Amerika laten ze nog meer hun fantasie de vrije loop. Dit heeft als resultaat dat je meer dan alleen de standaard kunt eten! Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Er wordt bijvoorbeeld ricotta en zeezout aan de tonijn toegevoegd. Of de sashimi ligt op een bedje van tomaat, mozzarella en balsamico azijn. Al met al, heerlijke sushi en het verveeld niet! Echt een aanrader voor Sushi Sushi om nog wat meer te experimenteren.

Mojito pitcher

We weten dat je bij Brut lekkere wijntjes kunt drinken en dat ze bij Khotinsky de lekkerste Gin Tonic hebben! Op het gebied van cocktails kom je in Amerika de leukste dingen tegen. Het fenomeen happy hour is ze niet onbekend en als je niet uitkijkt heb je meteen een cocktail van een liter voor je neus staan. Gelukkig hebben ze er ook heerlijke Mojito Pitchers die je gewoon met z’n 2en of 3en kunt delen! Je krijgt een grote Mason Jar waar de Mojito in zit en leuke jampotjes erbij om uit te drinken. PROOST!

Dat waren een paar ideetjes uit Amerika, verder blijven we natuurlijk lekker Dordts! 

– Ays & San –

Volg ons op Facebook en Instagram

Geef een reactie