Amusetour Dordrecht

Wat kan je op een regenachtige zondagmiddag beter doen dan langs leuke restaurantjes in Dordrecht wandelen en genieten van een heerlijke amuse en een wijntje. Natuurlijk de Amusetour!

Wat is het eigenlijk?
Een wandelroute langs 8 restaurantjes in Dordrecht waarbij je een hapje en drankje krijgt. Je loopt op eigen gelegenheid van het ene restaurant naar het volgende en wordt overal hartelijk ontvangen. Dit doe je tussen 12 uur en 17 uur, en die tijd heb je ook echt wel nodig. Het leuke is dat je op deze manier in restaurants komt waar je normaliter misschien niet zo snel aan denkt als je uit eten gaat. Dus heel leuk als kennismaking met een Dordtse spot!

Wij liepen mee zondag en genoten van de heerlijke hapjes en drankjes. Hierbij een fotoreportage.


We startten bij DIVA’s
Hier genoten we van een marshmallow geitenkaas met krokante stengel en notengehakt. En een heerlijke sauvignon blanc uit Frankrijk. Dit was een erg leuke en lekkere stop!

 

Vanaf hier liepen we door naar het museum waar we ons lieten verrassen met het tweede gerecht bij Art en Dining. We vonden het heel erg leuk dat de dame die ons serveerde er zo feestelijk uitzag en het in een losse setting was in de wijnbar in het museum.


Spot nummer 3 was Bistro Twee33
Hier komen we sowieso graag om lekker eten te gaan en nu tijdens de tour was het weer een ware traktatie. We aten hier in Pankow gefrituurde coquille met gegrild buikspek, Savoie kool en hoisinisaus. Aanrader! Hierbij werd een heerlijke Zuid Afrikaanse wijn gereserveerd.

Vervolgens hadden we onze zinnen gezet op Bellevue, maar omdat het ging regenen renden we naar de overkant naar Strada del Vino. Varkenshaas medaillon met eromheen Prosciutto en een pompoen risotto met gerookte kaas, panchetta en parmezaanse kaas. Met een heerlijke Chardonnay uit Puglia.

 

 

Daarna snel door naar Bellevue waar we genoten van een rauw gemarineerde zalm met gele biet met diverse structuren van mosterd en gekonfijte citroen.

 

Vervolgens stapten we op de fiets naar ‘N Joy Choclate. Dit was echt een verrassing weer.

Onze zevende stop was Crimpert Salm. Rosbief van reerug filet met appelsalade, boerenjongens en een rode bietenstroop. Hier kregen we een Cabernet Sauvignon uit Italië.

 

De amuse bij de lachende gans hebben we helaas niet meer gehaald. Hier kon je genieten van geroosterde gamba’s met een pinot blanc uit Frankrijk. Klinkt in ieder geval ook veelbelovend.

Overal een hele gezellige dag, met veel lekkere amuses. Echt heel leuk om met z’n tweeën te doen, maar ook leuk in groepsverband. Heel fijn dat we overal goed en snel werden geholpen. Ook fijn was dat Ayse overal voor een vegetarisch gerechtje kon kiezen als ze dit wilde. Onze topper was Art & Dining! We zouden het extra leuk vinden als de stad nog wat meer tot z’n recht komt tussen de gangen door

Volgend jaar zeker doen. Wij zijn fan!

-Ays & San-

2 Comment

  1. Sacha says: Beantwoorden

    Dit lijkt mij ontzettend leuk! Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of dit nu georganiseerd was of op eigen intiatief?

    1. aysesanna says: Beantwoorden

      Dit was een georganiseerde amuse tour. Kan natuurlijk ook zelf, maar vraagt om iets meer voorbereiding 😉

Geef een reactie