Antoin Peeters kan niet zonder Brokking

Even voorstellen…. Antoin Peeters!

Hij heeft misschien geen introductie nodig… we stellen je graag voor aan bekende Dordtenaar Antoin Peeters, deze ingeburgerde Dordtenaar was niet direct gecharmeerd van Dordrecht, maar dit is inmiddels wel anders!

Over Antoin
Antoin Peeters (41) getrouwd met zijn Renate heeft 2 dochters van 9 en 12. Komt oorspronkelijk uit Middelburg en is met zijn Dordtse liefde verhuisd naar Dordrecht.
Sinds vorig jaar brengt hij ons bijna dagelijks het nieuws. Hij is de anchorman van het RTL 4 nieuws van 19.30 uur samen met collega Merel Westrik.

Vroeger
Wij meeten Antoin op het terras van Restaurant Post. Antoin vertelt enthousiast dat Post op dit moment een van zijn favoriete restaurants is en hier regelmatig te vinden is. We beginnen bij het begin, Antoin woont al een tijdje in Dordrecht en ziet dat er een hoop is veranderd. “Toen ik hier net kwam wonen kon je nergens een fatsoenlijke tosti krijgen en kijk wat een rijkdom aan restaurants we nu hier hebben.”

Post

Dagje Dordt
Inmiddels is Antoin een trotse Dordtenaar te noemen. Hij geniet van al het moois in de stad en is er ook vaak te vinden. “Als Dordtenaar moet je je geld natuurlijk zo veel mogelijk in de stad waar je woont uitgeven”.
We vragen hem hoe een leuk dagje uit in Dordrecht eruit ziet voor hem. Hij moet bekennen dat hij als inwoner van Dordrecht niet zo zeer cultuur snuift of echt een dagje erop uit gaat in eigen stad. Hij is meer van de culinaire rondjes. Wel heeft Antoin laatst met zijn ouders een rondje Dordrecht gedaan waarbij ze in de Dordtevaar gestapt zijn. En dat is ontzettend goed bevallen. ,,Het is zo leuk om Dordrecht vanaf het water te bekijken. Het is niet zo dat ik je aanraad om dit iedere week te gaan doen. Maar mocht je dit nog nooit hebben gedaan, dan is het echt ontzettend leuk om te doen!’
IMG_9986

De markt
Je verwacht het misschien niet, maar onze Antoin is fan van de Dordtse markt. Hij vindt het heerlijk om op vrijdag over de markt te struinen, veel te veel boodschappen te halen en af te sluiten met een visje van de visboer. Hij komt graag bij de groenteboer, de notenzaak, de kaasboer (maar ook bij Gert Jan de Kaasboer) en ga maar door. “Voor de meiden neem ik natuurlijk ouderwets stroopwafelkruimels mee.” Omdat hij afsluit met een visje is ergens lunchen niet altijd meer nodig. Maar lunchen in Dordt vindt Antoin een leuke en lekkere bezigheid.

Lunchspots
Er zijn er echt te veel om op te noemen, Post vindt hij natuurlijk leuk. Waar je volgens Antoin 10 jaar geleden nog geen fatsoenlijke tosti in Dordt kon eten, vind je nu de lekkerste tosti’s bij Finn’s. Een heerlijk maar soms vergeten plekje. En lunchen bij Brut, in de prachtige stadstuin, vindt hij ook echt een aanrader. Een prachtige plek met heerlijk eten en leuk personeel. Ook van een wijntje is Antoin niet vies, dat kan uiteraard heel goed in de stadstuin van Brut, maar aan het einde van de middag geniet hij van ook graag een goed glas wijn bij BistroTwee33. “Oh en had ik al gezegd dat ik niet zonder Brokkinggebak kan. Als het ‘Brokking tijd’ is ga ik naar Centre Ville. Bij ons is Brokking met verjaardagen ook echt een musthave. Als ik eens iets anders probeer wordt dat niet gewaardeerd.”

Wat mist Dordt?
Dordrecht is echt heel erg leuk, toch heeft Antoin nog een paar wensen. “Wat ik een beetje mis is een café voor mensen van mijn leeftijd waar je een drankje kan doen en daarna lekker kan dansen en flink doorzakken, en de muziek mag dan lekker hard!” We noemen een aantal opties zoals de feestjes van Friends on Friday en de borrels van Post en Copenhagen. Friends on Friday heeft wij wel al bezocht, maar bij de maandelijkse feestjes van Copenhagen en Post is hij nog niet geweest, die komen op de to-do-list. Maar wat Antoin wél echt mist is een coole rooftopbar. “Dat is iets wat alle grote steden hebben en we hebben hier genoeg gebouwen waar dat zou kunnen. Dat zou echt een aanwinst voor Dordt zijn.”
uitzicht grote kerkAntoin

 

 

 

 

 

 

Sporten
Antoin houdt als geen ander van borrelen en uit eten gaan, dus moet er ook gesport worden. En dat doet Antoin het liefst in buitenlucht met hardloopschoenen aan. Vanaf de Noordendijk, over de Wantijdijk, richting de golfbaan is waar Antoin werkt aan zijn conditie. Naast hardlopen is Antoin ook in voor een wandeling, dit doet hij voornamelijk samen met zijn tekkel door één van de mooie stadsparken die Dordrecht rijk is.

Onontdekt
Ook voor Antoin zijn er nog onontdekte parels.  Antoin is veel te vinden in de stad, maar ook hij heeft nog niet alles ontdekt of nog niet de kans gekregen om er heen te gaan. Wat nog op Antoin’s lijstje staat: de leuke winkeltjes op Voorstraat-West, een ontbijtje van Nobel’s Brood, een bezoek aan Ferdinands, Huis Roodenburch en Copenhagen.

Een paar biertjes verder is er heel wat gezegd over het mooie Dordrecht waar Antoin zeker trots op is!

– Ays & San –

Geef een reactie