Ays & San dineren in een huiskamerrestaurant

Veel mensen houden er van, ETEN! De een kookt graag, de ander eet het vooral graag op.

Sanna vindt het leuk om te koken, Ayse houdt met name van het opeten. Maar samen (uit) eten doen we maar al te graag. En als trotse Dordtenaren kunnen wij wel zeggen dat je dat heel goed kunt in Dordrecht. Er ontstaan en bestaan steeds meer mooie restaurants, waar je uitgebreid kunt dineren, of gewoon iets simpels maar heerlijks kunt eten.

AirDND

AirDND

Naast goed eten in een restaurant, café, bistro of hoe je het ook noemen wilt zijn er ook nog andere opties, waar we jullie graag mee naar toe nemen.

Wellicht bij een groot deel van jullie wel bekend, AirBnB. Een online community waar mensen hun huis (gedeeltelijk) huren en verhuren. Maar er is meer, en wel op het gebied van eten! We hebben het over AirDnD, Air Drink´n Dine. Het idee van AirDnD is dat de passie en kwaliteiten van hobbychefs toegankelijk worden gemaakt! Op de website kun je zoeken naar huiskamerrestaurants in verschillende steden, een stoel reserveren en vervolgens genieten van gastvrijheid, heerlijk eten en een bijzondere ervaring.

AirDND

Dat wilden wij maar al te graag eens ervaren. Dordrecht heeft ook een huiskamerrestaurant via AirDnD. Tijd voor Ays & San om daar een bezoek te brengen en te ervaren hoe het is om te eten en drinken bij iemand thuis. Het is een zomerse avond in september als we op bezoek gaan bij Ellen Pannevis. We schuiven aan bij Ellen en komen samen met onze mannen aan tafel te zitten bij Ellen en nog twee andere dames Aimée en Lisa. Omdat het erg lekker weer is, eten we in de tuin van Ellen. In de tuin zien we direct een courgetteplant met mooie groene courgettes eraan. We zoeken naar andere groentes in de tuin, maar die vinden we niet hier. Ellen vertelt dat ze een eigen moestuin heeft in Sterrenburg. Hier verbouwd ze haar groentes, die ook vanavond in de gerechten verwerkt zitten. Het menu van Ellen is geheel vegetarisch en zoveel als mogelijk biologisch.

AirDND

AirDND

Graag stellen wij jullie voor, Ellen Pannevis. Ellen is een vrolijke dame, die actief deelneemt aan de sharing economy. Ellen is nog geen half jaar geleden gestart met AirDnD. Zelf bestaat AirDnD nu een klein jaar. Naast haar werk in de wereld van vrijwilligerswerk geniet Ellen enorm van koken. Ze vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen en een goede gastvrouw te zijn. Ellen woont alleen en geeft aan dat het daardoor niet altijd even leuk is om uitgebreid te koken. Door deze huiskamerdiners is het leuk om uitgebreider te koken voor anderen. Daarbij ontmoet ze weer nieuwe mensen, wat zorgt voor leuke vluchtige contacten en mooie verhalen. Naast AirDnD is Ellen ook onderdeel van de communicty AirBnB. Ze heeft een kamer die ze regelmatig verhuurt aan gasten van over de hele wereld. Er zijn al mensen geweest van ver weg, uit onder andere China, Japan, Australië en Canada. En nog iets wat ze deelt is haar auto. Via SnappCar leent ze haar auto uit aan mensen die een auto voor bijvoorbeeld een avondje nodig hebben.  

Zoals gezegd staan er vegetarische gerechten op het menu. In de tuin is de tafel mooi gedekt en schuift iedereen aan. Wij genieten bij Ellen van een uitgebreid menu. Allereerst krijgen we een amuse van het huis. Deze bestaat uit: Geschaafde wortel, dadel, blauwe kaas en hazelnoten.

AirDND

Vervolgens komt het voorgerecht. Dit is een koude soep, namelijk Gazpacho van meloen, witte wijn, gember, feta en basilicum. Heerlijke combinatie van smaken, en lekker voor zo’n nazomerse avond.

AirDND

Dan komt het hoofdgerecht. Het hoofdgerecht is een courgettetaart met een heerlijke salade van onder andere tomaten en artisjokken. De courgettes uit de taart komen uit de eigen moestuin. Maar het is nog niet afgelopen, want we krijgen ook nog een toetje! Namelijk een bananencake met eigengemaakt kokosijs. Heerlijk eten allemaal! Voor Ellen is het allemaal nieuw wat ze heeft gemaakt. Ellen vindt het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. En die zijn allemaal goed gelukt!

AirDND

We hebben enorm genoten van deze spontane, gezellige avond. We hebben leuke nieuwe mensen ontmoet en heerlijk gegeten. We fietsen allebei wel eens langs de Christiaan de Wetstraat, maar wie er allemaal achter de voordeur wonen dat weten we natuurlijk niet. AirDnD is leuk voor iedereen die van eten en gezelligheid houdt en het leuk vindt om nieuwe mensen ontmoeten. Ellen is nu (nog) de enige dame in Dordrecht die haar huiskamertafel beschikbaar stelt. Hopelijk zijn er na het lezen van dit artikel meer mensen enthousiast geworden en hebben we binnenkort in Dordrecht meerdere huiskamertafelrestaurants erbij. Ays & San komen in ieder geval graag langs!

-Ays en San-

 

Geef een reactie