Burgerbar in Dordt!

Wij zijn blij! Dat we van Burgers houden wisten jullie al. Nu we een echte Burgerbar in Dordrecht hebben, moesten we natuurlijk wel gaan proeven. Begonnen met een wijntje in de tuin van de wijnbar, daarna door naar de burgerbar voor een burger. Het was gezellig druk binnen. Alle tafels bezet en zelfs mensen in de wachtrij aan de bar.

De burgerbar is van binnen net als de wijnbar smal en diep. Als je binnenloopt vind je aan je rechterkant meteen de bar en aan de linkerzijde de tafels. Rechts achterin de open keuken waar de burgers worden gemaakt en je dus lekker mee kunt kijken!

Het interieur is zoals het hoort in een hippe Burgerbar strak, mooie industriële lampen, en koeienvellen tegen de muur. En dan natuurlijk die opvallende schedels aan de muren.

Dan de Burgers! Voor een burgerbar niet heel veel verschillende burgers op het menu, maar dat maakt het dan ook wel gemakkelijk om te kiezen. Gelukkig staan er op het menu ook een hele lijst met toppings om je eigen burger samen te stellen. Dus gingen wij voor een plain burger met extra toppings ei en kaas! En het resultaat een overheerlijke burger om van te smullen. Superleuk opgediend, want ja het oog wil ook wat. Ow ja en natuurlijk nog de frietjes, geserveerd in een oldscool kruideniersschepje, zo leuk!! Onze belangrijkste referentie op het gebied van een burgerbar is Hamburg in Rotterdam. De verschillen; daar zijn mannen met baarden, hier leuke dames. Daar haal je je burgers aan de bar, hier worden ze geserveerd. Wat de friet betreft daar wint Brut het echt van Hamburg. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar wij blijven graag in Dordt als het gaat om een goede hamburger in een mooie hamburgertent!

De burgerbar is voor ons als burger liefhebbers weer een aanwinst voor Dordrecht, en een goede aanvulling op de wijnbar. Of je nu eerst een burgertje pakt en daarna wijntjes gaat drinken of andersom, prima combi!

De Burgerbar van Brut is gevestigd naast de wijnbar op de Groenmarkt.

Waar eet je nog meer burgers in Dordrecht? Lees hier onze vorige blog!

-Ays & San –

Geef een reactie