CrossFit Dordrecht: we did it!

Zoals je inmiddels wel weet zijn we afgelopen zomer gestart met onze sportchallenge bij CrossFit Dordrecht! Nu het einde van het jaar nadert is het tijd voor een afsluitende blog over onze challenge.

Zoals je in eerdere blogs kon lezen zijn we super enthousiast en stoppen we er in 2018 dan ook nog niet mee! Dat kapotgaan met sporten zo lekker kan zijn, elke keer weer opnieuw, hebben we wel ontdekt bij CrossFit Dordrecht.

De lessen waren super leuk! Er is geen les hetzelfde, conditie, kracht, uithoudingsvermogen, het komt allemaal voorbij! Ze worden gegeven door de superhero’s Daan, Boki, Arjan en Daniel. Ze staan je altijd bij, en in elke les wordt uitgelegd welke oefeningen op de planning staan en hoe het precies werkt. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, kan je ook met blessures gewoon meedoen. Je krijgt altijd alternatieven aangeboden, zodat iedereen mee kan doen met de WOD (Workout Of the Day)

Trainers op een rijtje

De lessen van Boki, zijn GAAN, GAAN, GAAN.

Wat ons vooral is bijgebleven van Boki is de WOD met het kaartspel. Elke kaartsoort stond voor een andere oefening, en het getal op de kaart stond voor het aantal herhalingen. Ook het ‘double under uurtje’, oftewel een uurtje springtouwen was leuk.

De lessen van Daan zitten vol energie. Daan is altijd vrolijk en aanwezig en zorgt dat iedereen gemotiveerd wordt.

Hij doet af en toe zelf mee om te laten zien hoe sterk hij natuurlijk is en de rest extra te motiveren. Daan zorgt er voor dat je niet te snel gaat qua gewicht, maar alles goed onder controle houdt.

In eerste instantie denk je dat Arjan zo gek als een deur is!

Maar in de WOD’s is hij ook zeker serieus. De lessen van Arjan beginnen altijd met een goede stretch en warming up. Bij Arjan wordt de techniek goed in de gaten gehouden. Dingen die je niet vaak doet zoals touwklimmen en in de ringen slingers dat komt zeker voor in de WOD’s van Arjan!

Bij Daniël sta vooral veel op je kop!

Daniël geeft namelijk de gymnastics lessen. Waar dingen als de handstand, handstand push up e.d. naar voren komen. Bij alles wat Daniël voordoet ziet het er zo makkelijk en soepel uit! Als je het zelf gaat proberen dan kom je er toch achter dat het iets lastiger is! MAAR, het is waar. Oefening baart kunst!

De Challenge

We waren de afgelopen 4 maanden minimaal 2x in de week te vinden in de CrossFit box! En nu rest de vraag, zijn we ook fitter geworden? Zonder er een test aan te hangen kunnen we wel zeggen dat we ons super fit voelen en we ook sterker zijn geworden. Nu dan de proef op de som. We herhaalden onze Fittest.

De fittest bestond uit:

1 mile assault Bike
3 rondes:

  • 20 kettle Bell swing
  • 20 sit ups
  • 20 wall balls

400 meter run

Yes! Allebei onze tijd verbeterd!

Dan is het tijd voor de kracht. We bepaalden in de zomer onze 1RM = 1 herhaling van je maximale kracht.

  • Press: barbell omhoog krijgen en strekken maar die armen!
  • Backsquat: een Squat doen met een barbell steunend op je schouders
  • Deadlift: barbell vanaf de grond liften tot je lichaam in de gestekte positie is

Met deze oefeningen konden we na vier maanden allebei in totaal zo’n 30 kilo extra wegdrukken, squaten en liften!

Dat betekent dat de challenge voor ons zeker geslaagd is. Wil jij in 2018 ook sterk en fit worden? Heb je goede voornemens? Je bent van harte uitgenodigd om een proefles te volgen bij Crossfit Dordrecht. Okay, het is misschien even wennen, maar na een aantal keer echt heel leuk! En de trainers helpen je door de les heen. Ga je ook de uitdaging aan? Meer informatie vind je op http://www.crossfit-dordrecht.nl/.

-Ays & San-

Geef een reactie