CrossFit Dordrecht: We stellen je even voor!

Zoals je weet zijn wij sinds eind september gestart met onze CrossFit uitdaging. Een relatief onbekende sport, zeker in Dordrecht. We schreven al eerder over onze bevindingen in onze blog: Zomervakantie is voorbij, aan de bak bij CrossFit Dordrecht & CrossFit update.

Nu is het tijd om je voor te stellen aan een aantal clubmembers. Wie zijn ze en waarom spreekt CrossFit ze zo aan. Ze stellen zich aan je voor. Hopelijk is dit voor jou inspiratie om het CrossFit ook een keer uit te proberen. Je kunt kosteloos een proefles doen! Meer informatie vind je op de website van CrossFit Dordrecht.

Nanda

Hi! Ik ben Nanda, 35 jaar en doe nu in totaal zo’n 3 jaar aan CrossFit. Na een aantal jaar op de sportschool verschillende groepslessen te hebben gedaan afgewisseld met cardio en een beetje krachttraining raakte ik in een sleur en was ik op zoek naar iets met een flinke dosis uitdaging. Via een vriend kwam ik terecht bij CrossFit, na de eerste proefles was ik gelijk verkocht en na een goede introductie d.m.v. de fundamental lessen (waar de techniek van de vele oefeningen goed wordt uitgelegd) kon ik echt aan de bak. Vanwege de diversiteit in de workouts, de aparte lessen met specialismes zoals gymnastics, strength en olympisch gewichtheffen (klinkt enger dan dat het is ) zal deze sport nooit vervelen. Daarnaast het feit dat je continu uitgedaagd wordt, een ontzettend leuke community om je heen hebt (hoofdregel, laat je ego buiten de deur, we zijn allemaal gelijk), het niet uitmaakt of je dik, dun, jong, oud, herstellende van een blessure of topfit bent, zorgt ervoor dat je je enorm welkom voelt en altijd uitkijkt om een leuke les te doen.

Jasper en Michiel

Na een lange tijd onszelf  naar de sportschool gesleept te hebben waren wij opzoek naar een nieuwe flinke uitdaging. En die is gevonden bij CrossFit Dordrecht! In de 7 maanden dat we in de box komen zijn we niet alleen fysiek sterker geworden maar ook mentaal. CrossFit is jezelf elke keer weer opnieuw positief verbazen van je eigen kunnen.

Alle coaches geven op een fijne manier training en het maakt totaal niet uit op welk niveau je zit. Iedereen krijgt de juiste begeleiding. De sfeer in de box is erg goed, laagdrempelig en iedereen wordt geaccepteerd of je nu een beginner bent of als een pro door alle WODs heen gaat.

Patricia

Hoi! Ik ben Patricia, 30 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 8 maanden. Sinds 3 maanden ben ik gestart met CrossFit bij CrossFit Dordrecht in Dubbeldam. Eigenlijk ben ik hier terecht gekomen door mijn broer die in Rotterdam en Zwijndrecht aan CrossFit doet en dit echt wat voor mij vond. Het gekke is dat CrossFit Dordrecht bijna bij mij om de hoek zit en ik dit echt niet wist! Het doel voor mij is dat ik dolgraag weer mijn oude figuur terug wil na 9 maanden zwangerschap. Echter heb ik een haat liefde verhouding met sporten. Ik zocht een sport waarbij je snel resultaat ziet en wat uitdagend blijft. Na de eerste proefles wat meteen ook een ´privéles´ werd was ik heel enthousiast. Er was goede begeleiding en de groep na jou moedigt je aan waar nodig. Ik merkte wel dat er nog veel werk aan de winkel was om weer back in shape te komen. Daarnaast waren alle termen en bewegingen mij zo goed als onbekend en is het soms even ontcijferen wat de bedoeling is. Gelukkig worden alle oefeningen goed voor gedaan en is de begeleiding erg goed tijdens de lessen. Mijn persoonlijke doel de komende maanden is wat gewicht verliezen en strakker in mijn vel komen te zitten. Daarnaast wil ik de oefeningen goed uit kunnen voeren en het plezier in sporten behouden.

Sam

Hi, ik ben Sam Zebel en ik ben 14 jaar, de jongste CrossFitter van de club. Ik doe nu 2 maanden aan CrossFit ik vind het zelf een hele leuke sport met veel afwisseling. Het is niet alleen pure kracht, maar ook behendigheid bijvoorbeeld touwtje springen, rennen etc. Bij mijn vorige training deden wij 4 sets van 4 oefeningen. 40 wallbals, 40 kettlbell, snatches en 20 jump burpees. Na elke ronde gingen er 10 vanaf. Wil jij weten wat deze termen betekenen of meer weten? Kom dan naar CrossFit Dordrecht en train mee!!

Amy

Hoi! Ik ben Amy en ik ben drie jaar geleden begonnen met CrossFit. Het begon bij één tot twee keer per week, inmiddels doe ik het bijna elke dag; zo verslavend is het! In CrossFit kom je je sterktes, maar ook zeker je zwaktes tegen. Zo heb je iets om trots op te zijn, maar ook altijd nog iets om aan te werken. Dat is vooral wat mij motiveert om (bijna) elke dag te gaan! Dus als je het leuk vindt om op sportgebied je grenzen te verleggen en jezelf te leren kennen, ben je bij CrossFit Dordrecht aan het juiste adres!

Daan

Hoi ik ben Daan, Co owner van CrossFit Dordrecht. Verliefd geworden op deze sport in 2013, vrij snel daarna gestopt met het sporten en werken in de reguliere sportschool. Omdat je veel meer uitdaging hebt, veel meer diversiteit en veel sneller progressie boekt zowel mentaal als fysiek. Ook blijf je continue werken aan nieuwe bewegingen en elke les is weer een nieuwe uitdaging. Dit wil ik jullie graag laten ervaren en nodig ik jullie uit voor 2 gratis proeflessen en word zelf verliefd op deze super leuke sport CrossFit!

Wij zijn fan!

-Ays en San-

 

1 Comment

  1. frits zebel says: Beantwoorden

    een mooi portret van Sam en ik ben blij, dat hij samen met vader en broer, dit heeft opgepikt. Maar laten we tegelijk eerlijk zijn: volgens mij (enveeeeelenmetmij) lag het gewicht nog in de houder en is hij er gewoon onderdoor gekropen, maar goed, het ziet er prima uit, groet opa F.

Geef een reactie