De Lachende Gans, verborgen parel?

Een verborgen pareltje, of misschien wel één van de best bewaarde geheimen van Dordrecht. Als je uit eten gaat denk je er misschien niet zo heel snel aan, maar de Lachende Gans is een must try voor alle Dordtenaren.

img_1136

Restaurant eigenaar Joeke Warmerdam nodigde ons uit om met een gezelschap te komen dineren en te genieten van een diner. We maakten kennis Joeke en zijn crew en ontdekten wat ze te bieden hebben in De Lachende Gans. Na een kleine make-over ziet het restaurant er gezellig en hip uit en het vernieuwde menu is veelbelovend.

Okay, we geven eerlijk toe, Ayse was hier nog nooit eerder geweest en Sanna heel lang geleden een keertje. Dus gingen we graag in op de uitnodiging om te komen proeven.

Restaurant De Lachende Gans staat voor kwaliteit, biologisch, zelfgemaakt brood, lokale producten, heerlijke vegetarische opties en culinair gezien een grote verrassing voor ons. Want, wat hebben wij samen met onze vrienden en familie heerlijk gegeten!

De avond startte al goed, een warm ontvangst en een heerlijk glas zelfgemixte bubbels. Al snel volgde het zelfgemaakt brood met smeersel, goed begin van de avond.

Daarna volgde samen met een wit wijntje ons voorgerecht. Dat waren makreelballetjes met haring en geschaafd ijs. Een mooie combinatie van smaken die wij zelf in ieder geval niet zo snel bij elkaar verwachten, maar heerlijk smaakten!

img_1133

Een van de verrassingen van de avond was wel de cocktailglas met gerookte bietjes, gefermenteerde bietjes, gekarameliseerde pekan noten en een koekje van rozenwater. Je zou denken wat veel bieten, maar het was heerlijk!

img_1146

En het werd alleen maar mooier. Het hoofdgerecht was een heerlijk gegaarde sucade op een bedje van groente. En ook hier zat een grappig detail bij, namelijk een plakje ontbijtkoek! Het was genieten dit stukje vlees!

img_1147

En nagerecht mag niet ontbreken. Het was weer een bord vol, met niet een paar ingrediensten, maar ook weer een combinatie van smaken. Mango sorbetijs, spekkoek en merengue. Wat vergeten we nu nog? Vast nog iets…

img_1151

Behalve het heerlijke eten waar alle tafelgasten diep van onder de indruk waren, maakte de crew het feestje af. Bij elke gang kregen we een vriendelijke en complete uitleg over het eten, en ook Joeke zelf kwam regelmatig langs om ons te details te vertellen van het heerlijke eten. Het was echt een ervaring! We zijn goed verwend, niet allen met het eten, maar ook met de heerlijke Dordtse wijntjes van Wijngaard Bilderhof. Kortom alles klopte deze avond. Wij zijn in ieder geval weer een hotspot rijker en gaan zeker binnenkort weer een keertje eten.

We kunnen je vertellen dat het echt een aanrader is voor een heerlijk culinair avondje uit. Misschien niet heel voor de hand liggend, het bestaat al jaren, misschien een beetje uit de route, je denkt er niet zo snel aan, maar zeker het proberen waard! Laat je verrassen door het verborgen pareltje De Lachende Gans en probeer het vooral een keertje uit.

Wij zijn fan!

-Ays en San-

Geef een reactie