Desemdame

Mogen we je even voorstellen: De Desemdame, voor biologisch desembrood bij jou om de hoek!

Jazeker, zoals de naam al doet vermoeden maakt Heleen, de DesemDame heerlijk versgebakken biologisch desembrood. Wij namen een kijkje in haar bakkerij, waar het heerlijk ruikt als je binnenkomt. Je kunt haar zelf gebakken broden afhalen op bestelling in haar eigen bakkerij aan huis. In april gaat de Dame van start, nog heeleven geduld dus.

DesemDame Heleen, begon zo’n 2 jaar geleden met zelf brood te bakken voor eigen consumptie. Ze was op zoek naar ‘goed brood’, brood waarvan je weet wat er in zit. En dat weet je vaak pas echt als je het zelf maakt. Zelf woont Heleen in de binnenstad en 2 jaar geleden waren er nog maar weinig mogelijkheden om aan echt goed brood te komen. Zo werd haar interesse gewekt om zelf broden te gaan bakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze begon met een broodbakmachine in haar eigen keuken, maar deed deze al snel van hand, omdat ze vond dat dit geen mooi brood opleverde. Daarna ging ze zelf ‘met de hand’ aan de slag gegaan en volgde cursussen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Ze bakte vele broden. Platte broden ontwikkelden zich steeds verder tot mooi uitziende en lekker smakende zuurdesembroden. Het maken van desembrood is echt een vak apart, vertelt ze ons. Je moet met alles rekening houden, denk aan de temperatuur van het meel en water, maar ook de rijstijd van brood. Zo begon haar passie klein, maar groeide uit en verplaatste zich van de keuken naar de garage. Ze bleef experimenteren. Brood moet niet alleen lekker smaken, maar er ook mooi uit zien. Heleen, de DesemDame: “Het gaf een kick om te ontdekken dat ik het echt kon, mooie broden maken, die ook heel erg lekker zijn en waarvan je weet wat er in zit.”

Het begon met brood bakken voor haarzelf, maar ze ging steeds meer broden bakken. Eerst om weg te geven, vervolgens ruilde ze haar brood met de groenten uit de moestuin van de buurman! Hierdoor groeide de vraag naar haar broden en vroegen vrienden en kennissen of ze broodbestellingen konden plaatsen bij haar.

Inmiddels bakt ze ook de broden voor het vega restaurant Daantje Food & Drinks aan de Nieuwstraat. En vanaf half april heeft ze een bakkerij aan huis!

Desembrood?
Lekker desembrood – Lokaal gebakken – Zonder onnodige ingrediĆ«nten – Lange rijstijden voor extra veel smaak – Gewoon zoals het hoort.

Je kunt heel gemakkelijk via haar website een bestelling plaatsen van verschillende broden. Op vrijdag en zaterdag kun je je brood ophalen bij de DesemDame aan de Augustijnenkamp.

Wij mochten alvast proeven en eerlijk is eerlijk het smaakt nog beter dan het ruikt. Beleg erop was eigenlijk niet nodig. Wij zijn fan!

Bestellen kan vanaf half april via www.desemdame.nl.

-Ays & San-

Geef een reactie