Genieten bij Broodbar Boer ‘n Bontje

boernbontje-interieur1-1024x683-1

Dordrecht is weer een hotspot rijker! Wil je een keer lekker gaan lunchen en wil je iets anders dan een boterham met kaas, dan is Broodbar Boer ‘n Bontje the place to be!
Boer ‘n Bontje opende haar deuren aan de Tolburgstraat 27. Een broodbar waar het draait om diverse broden uit verschillende culturen. Een combinatie van Nederlands, Turks en Surinaams. Je proeft er de lekkerste creaties, Surinaamse gerechten in homemade ‘Turkse wraps’ en Turkse gerechten in een Surinaamse Roti. Ook staan bekende gerechten uit verschillende keukens op de kaart. Je kunt genieten van een lekkere tosti met Turkse kaas en Sucuk of een heerlijke Roti wrap met Kippendijen in Masala. Allemaal op geheel eigenwijze met liefde en passie bereid.

Proeven
Uiteraard wilden wij deze lekkernijen ook proeven. We konden niet kiezen, dus kregen we een plankje met 3 broodjes uit de verschillende culturen. Een Tosti met kaas en sucuk, Roti met Turkse köfte en een Turkse mayali met kipsaté. Het was echt een smaaksensatie. Lekker gekruid vlees en kip in de lekkerste broodjes. We waren positief verrast over hoe lekker en bijzonder het smaakt. Als je houdt van verschillende keukens, Surinaams en Turks eten, dan moet je echt snel een keer eten bij Boer ‘n Bontje!

boernbontje-brood-display1-1024x683

Ontbijt en taartjes
Wij gingen lunchen bij Boer ‘n Bontje. Ook kun je er uitstekend terecht voor homemade taartjes of een Turks ontbijt. Of geniet van een lekkere kop koffie of cappuccino met koffiebonen van De Stadsbranderij.

Özlem en Jermain
Eigenaren Jermain en Özlem, Surinaams en Turks houden beide van lekker eten en koken. De menukaart van het stel is dan ook gebaseerd op persoonlijke favorieten uit de verschillende keukens, met brood als gemene deler.
Alles wordt door Jermain en Özlem zelf bereid, met een beetje hulp van de families. Je vindt er homemade brood, de echte Turkse ‘Mayali’.

boernbontje-interieur-1024x683

Gezellig!
Niet alleen het eten smaakt heerlijk, ook het interieur is heel gezellig, een mix van oud en nieuw, industrieel en gezellig en je vindt het midden in de stad. Zeker een stop waard.

“Het Boerenbontje”
Denk je aan “Het Boerenbontje” dan denk je aan Holland eind jaren ‘70. De tijd waarin de ouders van Jermain hun Surinaamse eethuisje in de Voorstraat hadden en toen al met passie en liefde eten serveerden. Op dat moment, de eerste snackbar in Dordrecht, waar Surinaams eten werd geïntroduceerd, genaamd: “Het Boerenbontje”. Met Broodbar Boer’n Bontje gaan Jermain en Özlem  terug naar die periode waar alles werd bereid met liefde en passie. Een inspiratiebron gecombineerd met al het goede van nu.

Wij zijn fan!

-Ays en San-

 

Geef een reactie