Gin van Ays en San

Gin Tonic! We houden er van. We schreven al eens een artikel over gin tonic’s in Lifestyle! We leerden toen al dat de Gin erg bepalend is voor de smaak. En als je ergens moet zijn om meer te weten over Gin, dan is het wel bij Rutte! Dus gingen we terug naar Rutte en niet alleen voor een rondleiding en een proeverij, nee we gingen zelf Gin maken.
Voordat we van start gaan, eerst een heerlijke Gin Tonic!

Paulien was onze gastvrouw deze middag. Een heel gezellige dame die de sfeer er in brengt met haar aanstekelijke lach en veel kennis heeft van Gin, het proces en de historie. We beginnen in de distilleerderij waar onze neus goed geprikkeld wordt. De alcohol die de Gin bevat wordt niet door Rutte gemaakt, die wordt geïmporteerd uit België. De andere toevoegingen die de smaken bepalen wordt allemaal gemaakt in de kelder.

Ook worden er Rutte flessen gebotteld in de kleine en gezellige kelder. De bekende Gin daarentegen wordt niet gebotteld in Dordrecht, dat gebeurt in Schiedam vanwege de grote hoeveelheden. Speciale edities en likeuren worden er wel gebotteld en dat zijn er al snel duizenden per jaar.

In de oude huiskamer van de familie Rutte begint het proeven van verschillende Gin en Jenever. Van de Old Simon tot de Dry Gin, alles komt op tafel. Als je zelf je Gin gaat maken moet je natuurlijk wel weten waar je van houdt. De kaken en smaakpapillen wordt aan het werk gezet. De ene is lekkerder dan de ander, en het wordt steeds gezelliger.
Dan is het tijd om echt aan de slag te gaan. We meten af, ruiken, morsen, mixen en matchen. Tussendoor proeven we ons eigen Gin brouwsel, we voegen nog wat smaak toe en tadaaaa daar is ie dan onze eigen Gin! Pas als Paulien haar goedkeuring heeft gegeven mag de Gin in een mooi flesje, wordt hij op professionele manier gebotteld en voegen we ons eigen Etiket toe.

Trots als een pauw verlaten we de winkel met onze eigen Gin. Nu nog een mooi moment prikken om deze Gin op te drinken. Cheers!

Wat was het leuk om deze workshop te doen, we hebben veel bijgeleerd en veel plezier gehad. Leuk om met vrienden of familie te doen! Ben je toch niet helemaal tevreden over je eigen brouwsel dan kan je natuurlijk in de winkel een echte Rutte kopen!

Altijd leuk om een fles Dordtse Gin weg te geven met de feestdagen. Wat dacht je van de prijswinnende Celery Gin of de nieuwste smaak: Sloe Gin, extra feestelijk door het kleurtje! En uiteraard kun je er ook terecht voor de lekkerste jenevers.
Wij zijn fan!
-Ays en San-

Geef een reactie