Het Magazijn Dordrecht

Magazijn Dordrecht

We zien wel eens nieuwe concepten ontstaan die je het erg gunt, maar bij het Magazijn weten we het gewoon zeker. Dit is gaaf en dit werkt! En niet geheel onbelangrijk dit heeft Dordt niet, het is misschien ook wel ‘on-Dordts’, maar des te leuker! Wij namen een kijkje bij de verschillende concepten die er te vinden zijn en aten een hapje in het restaurant. We geven je een kijkje in het Magazijn!

magazijn Dordrecht

Peter Paul kwam met het ‘alles-onder-1-dak-idee’ waar horeca een belangrijke rol speelt. Het team van Magazijn Dordrecht bestaat uit 5 mannen die staan voor de 5 S’en: Service, Stijl, Samenwerken, Sfeer en Stoer! De eigenaren zijn Peter Paul en Ed die al jarenlang Platenzaak Velvet runnen op de Vriesestraat, Safak en Fokke die weten wat je nodig hebt voor goede horeca en Mark die in het digitale tijdperk een webshop voor analoge fotografie heeft. Samen gingen ze het avontuur aan. Het idee ontstond al jaren geleden, maar nu zijn ze dan echt gestart!

7 concepten in 1 pand! 

Is het een conceptstore? Nee. Is het een Warenhuis? Ook niet. Is het een match? Ja! Is het nieuw in Dordt? Ja! Is het uniek? Ja! Het is het Magazijn, te vinden op Voorstraat 180. Een verzameling van unieke niche winkels in een gaaf pand gecombineerd met een restaurant waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren, of gewoon een biertje drinken aan de bar of in de binnentuin. En wat vind je er dan?

Magazijn Dordrecht

Velvet

De platenzaak in Dordrecht die wel is blijven bestaan! Met een ruime collectie popmuziek, variërend van jazz naar metal en van wereldmuziek naar singer-songwriters.  

Magazijn Dordrecht

Vintage audio repair

Hier kun je je vintage audio apparatuur laten restaureren of repareren. Heb je er geen thuis, maar wil je er wel een, niet getreurd ze verkopen ook deze apparaten.

FotoFilmFabriek

Alles wat je maar nodig hebt om je analoge fotografie mogelijk te maken.

Magazijn Dordrecht

SBK Kunstuitleen

Hedendaagse kunst toegankelijk voor een breed publiek. Je kunt er kunst lenen, maar ook kopen! 

Magazijn Dordrecht

Knappe fiets

Alles wat te maken heeft met vintage en retro sportfietsen.

Magazijn Dordrecht

Make Room

Of je nu op zoek bent of niet, bij Make Room (de naam zegt het al) vind je de leukste items voor in je huis, waar je hoe dan ook een plekje voor vindt!

Magazijn Dordrecht

Het restaurant Magazijn

Heerlijke hapjes en drankjes, goed eten, maar dan net anders. Laagdrempelig en gemakkelijk te delen, want ja je wilt eigenlijk van alles proeven wat er op de kaart staat. Het antwoord? Van alles bestellen en lekker delen.
Om mee te starten geroosterde groenten, veggie dumplings en geitenkaas in en heerlijk sausje!

Ronde 2 gingen we voor een patatje stoof, gerookte zalm en de rib-eye. Aanrader!

Magazijn Dordrecht

 

Magazijn Dordrecht

Het eten was heerlijk! Ga dan ook vooral een kijkje nemen in het prachtige pand, laat je verrassen door de ruimte, en drink er wijntje. We mogen trots zijn op deze samenwerking van Dordtse ondernemers en het prachtige concept wat er staat.
Wij zijn fan!

– Ays & San –

Geef een reactie