Huis Roodenburch

IMG_4819Na vorige week een poging gedaan te hebben om een kijkje te nemen bij huis Roodenburch is het nu echt zover! Afgelopen week opende Huis RoodenBurch haar deuren voor het publiek. Uiteraard een goed moment voor ons, om de dag hier te beginnen met een heerlijk ontbijtje en meteen een kijkje te nemen. De heerlijke geuren van vers brood komen je al tegemoet als je ‘s ochtends vroeg over de wijnstraat Huis Roodenburch binnenloopt. We nemen jullie mee door het nieuwe pareltje van Dordrecht. Op straatniveau loop je binnen door het winkeltje, waar je veelal biologische producten vindt, maar vooral producten die met zorg uitgekozen zijn door Glenda, eigenaresse van Huis Roodenburch.

Na het winkeltje loop je het Petit Café binnen. Meteen zien we de indrukwekkende bar die lengte creëert in de ruimte. Het voelt alsof we ons bevinden in een Italiaans café of wijnkelder. Je kunt hier aan de bar je koffie halen en lekker de krant lezen. Genieten van de uitgebreide ontbijtkaart en de heerlijke zelfgemaakte taart. Bij binnenkomst kan je om het hoekje een kijkje nemen in de patisserie waar al deze heerlijkheden worden gemaakt.

Het Petit café is geopend van 8 uur ‘s ochtends tot 5 uur in de middag.

Dineren in stijl
Maar het houdt niet op, vanaf 11.30 uur kun je ook kiezen om boven te genieten van je heerlijke cappuccino of lunch. Genoeg keus! De keuken van het Grand Café is geopend tot 21.30 uur. Dit betekent dat je hier ook kunt dineren. We bekeken samen met Glenda de kaart. Vol trots vertelt ze dat ze alle gerechten samen met het team heeft bedacht. Gerechten waar ze echt in geloven en bewust zijn gekozen. Zo komt de vis, met  uitzondering van de zalm, uit de Noordzee. Ze staan voor zo weinig mogelijk verspilling en zoveel mogelijk Nederlandse groenten. Behalve dat het menu met uiterste zorg, bewust tot stand is gekomen, moeten we natuurlijk ook kwijt dat er heerlijke gerechten staan beschreven op de menukaart. We kunnen niet wachten om hier een keer lekker te komen borrelen met bitterballen of een overheerlijke vis te bestellen.

Hippe drankjes
Niet geheel onbelangrijk zijn de natuurlijk de drankjes. Want ook voor een borrel kun je hier terecht. Glenda vertelt ons trots dat ze mooie biertje, lekkere cocktails en gin tonics op de kaart heeft staan. Wat nu helemaal hip en happening is, misschien wel de nieuwe gin tonics, is Vermouth. Gemixt met spuitwater en bijzondere limonades. Die proberen we graag de volgende keer in de avond.

Kort samengevat, een mooi pareltje in de binnenstad van Dordrecht. Wij gaan de lunch en diner kaart zeker nog uitproberen. Onderweg naar huis hebben wij de eerste toeristen al verwezen naar Huis Roodenburch. 

– Ays & San –

Geef een reactie