Kamer 88 haarstyling

Ja, we geven het toe, wij zijn allebei echte vrouwen! Behalve dat we genieten van eten en drinken, ons uit de naad werken tijden het boksen of bootcampen vinden we het ook belangrijk om goed voor de dag te komen. Welke vrouw niet?

Aangezien wij ook wel eens in de spiegel kijken en denken, waarom is mijn haar zo ontploft?? kwam de uitnodiging van Kamer 88 Haarstylisten voor een workshop haarstyling als geroepen!

We moesten er wel de brug voor over, want de salon bevindt zich in Zwijndrecht, maar met het prachtige uitzicht op Dordrecht, waren we om. De salon bevindt zich aan het water en je kijkt recht de Voorstraat in. We stapten naar binnen en werden verwelkomt door de gastvrije Dordtenaar Michiel van Vonderen. Een jonge Dordtse ondernemer die een jaar geleden zijn eigen kapperssalon is gestart.

Bij binnenkomst zijn we direct verrast door de mooie salon die hip, smaakvol en eigentijds is ingericht. We nemen met de andere deelnemers plaats aan de bar om het eens te hebben over ons haar. Daar zijn we uiteindelijk voor gekomen. Onze haartypes en ‘wat-wil-je-nou-eigenlijk-bereiken-vandaag’ worden onder het genot van een cappuccino besproken.

Waarom eigenlijk een workshop als deze? Michiel is al een tijd kapper en knipt allerlei kapsels. De dames en heren die vertrekken zien er vervolgens altijd tip top uit nadat ze geknipt en geföhnd zijn. Waarbij hij vaak de reactie kreeg; ‘Nu zit het mooi, maar zelf krijg ik dit niet voor elkaar’. Nadat hij dit vaker te horen kreeg Michiel het idee om een workshop te geven om ‘te leren’ hoe je je haar mooi in model krijgt.
De eerste tip wordt al snel gegeven nadat Sanna zegt dat ze haar haar vaak onderste boven föhnt. Michiel: ‘Daar gaat je haar nou zo van pluizen’. Die kunnen we in ons zak steken, haar ondersteboven föhnen dat doen we niet meer!

De pluis- en sliertverhalen komen  al snel boven en Michiel stelt iedereen gerust dat er wat moois van te maken is. Vervolgens wordt iedereen naar de wasbakken begeleidt en worden de haren gewassen. Het wassen dat doen de kappers, dat was nog even genieten, maar vervolgens mochten we zelf aan de bak! Het is uiteindelijk een workshop waar je leert je haar zelf te stylen, zonder dagelijks naar de kapper te hoeven.

Nu is het beurt om allereerst je haar goed te drogen, alvorens je het in vorm gaan föhnen (tip nummer 1). En vervolgens drogen ons haar van boven naar beneden (tip nummer 2) zoals ons wordt uitgelegd. Daarna gaat iedereen vrolijk aan de slag met de föhnborstels, de krullers en krultangen. Voor ieder wat wils. Tussen de krullers door worden we verwend met prossecco en heerlijke hapjes. Het ontbreekt ons nergens aan deze avond.
Hard werken mogen we het niet noemen, maar het was soms nog wel even stuntelen, want hoe ga je om met de krullers en een krulborstel? Michiel en zijn collega’s maken het ons helemaal naar ons zin en geven tips en tricks tijdens het stylen. Het is echt een avondje uit!

Van tevoren wisten we niet precies wat te verwachten bij de workshop, maar achteraf kunnen we zeker stellen dat we een hele leuke, gezellige avond hebben gehad. Kletsen met meiden over haar, ervaringen uitwisselen onder het genot van hapjes en drankjes. Een aanrader om cadeau te doen, maar zeker ook leuk om eens zo’n avond te organiseren speciaal voor jouw vriendinnenclub. Kamer 88 organiseert maandelijks deze workshops, maar ze verzorgen uiteraard ook graag een besloten avond voor jou.

Behalve voor de workhops kun je uiteraard ook terecht voor een knippen en kleuren in de salon.

Wij zijn fan!

– Ays & San –

Geef een reactie