Koffie is Koning op de Vriesestraat!

Mogen we je als echte koffieliefhebbers voorstellen aan een van Dordts nieuwste hotspots Koning Koffie.
Koning Koffie opende haar deuren al een tijdje gelden. Na een aantal goede koffietjes is het nu tijd om je iets meer te vertellen over deze leuke zaak, waar wij graag een stop maken! Mocht je deze koffiespot hebben gemist, je vindt Koning Koffie op de Vriesestraat.

We spreken eigenaresse en koffieliefhebber Bea van Herwijnen. Zij is geboren in Dordrecht en opgegroeid in Brabant, maar ze heeft altijd een speciale band gehouden met Dordrecht. Het is dan ook niet zo gek, dat Dordrecht de stad werd om haar droom waar te maken: Een eigen koffiezaak.

Koffieliefhebber

Bea heeft een liefde voor koffie, en niet alleen om het op te drinken, maar vindt het ook heel erg leuk om het te maken, vandaar dat ze dan ook haar eigen zaakje runt. Zo brand ze haar eigen koffie in de zaak, experimenteert met recepten door verschillende bonen met elkaar te mixen en kan je alles vertellen over verschillende koffie! Dat horen we dan ook graag aan.

De ze een echte koffieliefhebber is zie je ook terug op de kaart. Je kunt kiezen uit diverse soorten koffie voor alle liefhebbers, maar ook voor een lekker kopje thee of fris kun je hier terecht. Ook op het gebied van de soorten melk heb je heel wat te kiezen. Zo maakt Bea koffie ook toegankelijk voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor gewone melk of het gewoon leuk vinden om iets anders te proberen. Dus wat dacht je van een cappuccino met amandelmelk?

Koffie brengt mensen samen!

Bij Koning Koffie gaat het er volgens Bea om dat mensen het gevoel hebben van thuiskomen. Er hangt dan ook een persoonlijke sfeer en er is tijd voor een praatje. “Als mensen eenmaal Koning Koffie hebben ontdekt, blijven ze ook terugkomen”, vertelt Bea ons enthousiast. “Koffie brengt mensen samen en kan een moment zijn van rust, maar zeker ook van samenzijn.” Hier kunnen wij het dan ook alleen maar mee eens zijn.

Taart

Behalve koffie, bakt de eigenaresse ook zelf dagelijks heerlijke taartjes. Zo kun je er altijd terecht voor heerlijke appeltaart, maar ook voor zelfgebakken scones, muffins en andere variërende lekkernijen.

Inrichting

Genoeg over de koffie en taart, want wat Koning Koffie ook zo leuk maakt is de inrichting en de gezelligheid. Je kunt heerlijk binnen neerploffen op een bank, of gezellig met z’n tweeën aan een tafeltje zitten. Als je om je heen kijkt, vermaak je je prima, bijvoorbeeld met de etalage van oma’s servies.

Terras

Koning Koffie heeft ook een heerlijk zonnig terras, waar je voor de deur plaats kunt nemen op de bank. Als je liever op de verhoging op de Vriesestraat zit, dan kan dat ook zodat je goed zicht hebt op alles wat voorbij loopt.

Concept

Koning Koffie staat voor gezelligheid, koffie dat verbindt, een persoonlijk praatje en heerlijke taartjes! Of je hier nu een tussenstop maakt tijdens het winkelen, de ochtend begint met een heerlijke zwarte koffie, of een middagje zit te werken met je laptop. Het is een plek waar je graag terugkomt.

Je begrijpt het al. Wij zijn fan!

-Ays en San-

Geef een reactie