Niet lopend of op de fiets, maar op de Ninebot door Dordt!

Het kan op veel manieren; Dordrecht bekijken. Lopend, op de fiets, met een bootje of met het treintje dat er sinds deze zomer rijdt. Maar er is nog een manier waarop je Dordt kunt bewonderen. En dat is wel een heel leuke ervaring! Wij sprongen laatst namelijk op een Ninebot. Wellicht heb je wel eens gehoord van een Segway, de Ninebot is nog hipper en nieuwer. De slimme software die er inzit van Apple zorgt er voor dat je er gemakkelijk, veilig en slim mee kunt rijden.

Op pad

We ontmoetten Josh en Yvonne, de eigenaren van E-motions, op het Hof in Dordrecht. De Ninebots én een parcourtje staan voor ons klaar. Voordat we echt gaan touren moeten we natuurlijk eerst laten zien dat we overweg kunnen met dit hippe vervoersmiddel. Giechelend stappen we op en we volgen de aanwijzingen van Josh. Het gaat eigenlijk super soepel en al snel zigzaggen we tussen de pionnetjes door.

Geslaagd!

We zijn geslaagd voor het testritje, dus de tour gaat beginnen. Er zijn meerdere rondjes mogelijk, maar wij gaan voor de cultuursnuiftour door historisch Dordrecht. Onderweg stoppen we hier en daar en al rijdend vertelt Josh ons de leuke weetjes over Dordrecht; Schapenkoppen, 3-rivierenpunt, Klein Venetië, Grote Kerk en ga zo maar door. Bij de Grote Kerk nemen we even plaats op het bankje aan het water en tovert Yvonne een lekker kopje thee en koffie te voorschijn. Wat is het toch genieten hier!

Altijd mooi weer!

Op de vrijdag dat wij de tour doen schijnt de zon! Wij zijn daar natuurlijk erg blij mee, want Dordrecht wordt toch altijd nog mooier als het zonnetje schijnt. Josh lacht en zegt dat tot nu toe bij al zijn tours het goed weer is. Eigenlijk kan de tour altijd door gaan, ook als het regent. Dan zorgt Josh namelijk voor een regenjas, maar hij geeft aan dat dat nog nooit is voorgekomen!
De tours die E-motionss aanbiedt zijn door de Historische Binnenstad en door de Biesbosch. En sinds kort hebben ze er nog een aan toegevoegd. Dat is meer een tour voor de Dordtenaar die de toeristische plekjes wel kent en liever eens ergens anders een kijkje neemt. Tijdens deze tour worden je Ninebot kwaliteiten op de proef gesteld, wat je gaat doen dat verklappen we natuurlijk niet, dat mag je zelf ervaren.

Voor ieder wat wils

Je hoort het al, voor iedereen is de Ninebottour een leuke ervaring. Of je nu toerist of bewoner van Dordt bent, jong of oud. Leuk wordt het zeker, daar zorgen Josh en Yvonne wel voor. Josh is de oprichter van E-Motionss. In 2015 is hij met het project gestart. Hij is geboren en getogen Dordtenaar en is net als wij trots op de stad Dordrecht. Dit laat hij graag met een leuk verhaal en een ludiek vervoersmiddel aan zo veel mogelijk mensen zien! Ze beschikken over 6 Ninebots, aangezien Josh altijd van de partij is als gids kun je met maximaal 5 personen deelnemen aan de tour en mag de jongste deelnemer 16 zijn.

Wij zijn fan! We zien jullie graag voorbij komen op de Ninebot. Er is nu ook een leuke aanbieding via Groupon waardoor je op een laagdrempelige manier deze tour kunt boeken. Kijk voor meer informatie op www.e-motionss.com.

– Ays & San –

 

Geef een reactie