Najaarslook door Peter en Pim!

Na een lange zomer is het dan nu toch echt herfst! En daar past natuurlijk een herfstlook bij. Peter Borsje van Visualz deed ons haar en Pim Menco ons make-up en ze deelden de nieuwste trends met ons. En natuurlijk een aantal do’s and dont’s.

Haar door Peter Borsje

Het is vrijdagochtend, we zijn al vroeg bij Visualz op de Voorstraat. Na een lekkere koffie deelt Peter het plan met ons. We gaan eigenlijk allebei een beetje back to the fifties. Sanna krijgt een foto te zien van Brigitte Bardot. Daar is ze dan ook erg blij mee, aangezien ze haar lange lokken graag wil behouden. Ayse krijgt een lange bob, een lob, een beetje geïnspireerd door Jackie Kennedy, maar wel een boho variatie.

Voordat de schaar erin gaat, wordt ons haar lekker gewassen en krijgt Ayse zelfs een kleurconditioner in voor een warme gloed. Heel makkelijk, een soort kleurenshampoo, die vooral je kleur goed houdt. Peter kan deze zo mengen zodat hij past bij jouw geverfde haarkleur.

De schaar erin

Dan gaat de schaar erin, omdat ook Ayse niet meteen voor een korte bob gaat, maakt Peter voor een lob. Daarna is het heel veel föhnen, krullen erin, touperen en stylen! Zoo anders, van lang sluik haar, naar een hippe lob. Ayse is er blij mee!

Dan is het tijd voor Sanna, die ook al een tijdje niet in de kappersstoel heeft gezeten. Ze is zuinig op haar lange haar en Peter houdt dit ook zo, al gaat de schaar er natuurlijk wel in. Peter verrast Sanna met een lok, waardoor ze aan de voorkant wat kortere plukjes heeft voor een speelser effect. En dan is het ook tijd voor föhnen, touperen en natuurlijk stylen a la Brigitte Bardot.

Bobs & Lobs en andere trends

Bobs en lobs zie je heel veel ook in een boho styling, dus lekker krullen. Heel veel volume en krullen zijn sowieso helemaal hot. Maar het mag ook helemaal steil, en dan lekker strak naar achteren in een paardenstaart of knot. En een echte rockchick gaat voor heel veel lagen, dat is ook weer helemaal terug! Op het gebied van kleur is de laatste trend dat je juist warme en koele tinten moet combineren. Heel fijn, want je hoeft niet meer te kiezen.

Mode is wat je staat!

Peter heeft wel een leuke en interessante kijk op mode en trends. Wat hem betreft is Mode dat wat je staat! De grootste DO volgens Peter is dan ook: Blijf bij jezelf! en de grootste DON’T, is volgen wat er in alle blaadjes staat, zonder dat je kijkt of het je staat.

Make-up door Pim Menco

Na het haar tijd voor make-up, gelukkig maar, want hoe leuk je haar ook zit, zo’n blote billen gezicht vinden we maar niks. Geen zorgen, want Pim heeft een plan bedacht. Ayse krijgt in ieder geval klassieke smokey eyes en Sanna de cut crease.

Donkere kleuren lippenstift

Tijdens de make-up sessie vertelt Pim wat je nu heel veel ziet, donkere kleuren op mond, bruintinten, aubergine, donkerrood en natuurlijk rood blijft een klassieker ook voor de kerst! De lippen zijn mat in tegenstelling tot een shiny skin. Zorg in je gezicht dat je de vormen goed accentueert, met name de kaaklijn. Highlighten dus dames, maar doe het wel goed, zegt Pim. Je wilt natuurlijk geen lopende kerstbal zijn 🙂

Smokey

Smokey is ook weer helemaal terug, zeker een heftige! Goed donker, dramatische zwoele look. Een leuk weetje, wist je dat de smokey is ontstaan op de rode loper, in Hollywood. Door de heftige flitsen werd de make-up niet gezien en het antwoord daarop was Smokey eyes, zodat je nog wel make-up ziet op de foto! De techniek? tegen de wimperrand zwart en daarna uitfaden.

Behalve echt donker zie je ook veel oranje smokey eyes, vampy en helder! Oranje kan altijd wat betreft Pim, maar kies wel een die bij jouw huid past.

Sanna krijgt een cut crease met wat lichtere kleuren, maar vervolgens ook matte donkere lippen. De cut crease is ook een ideale look om hangende ogen te verdoezelen. Zoiets als een push up bra voor de ogen, aldus Pim, die altijd met complimenten smijt ;-).  

 

Tips

Belangrijkste tip bij make up is blenden! En contouren blijft natuurlijk. Belangrijk als je een basis hebt gelegd ook je jukbeenderen en kaaklijn goed te contouren. Wel op een natuurlijke manier. Maar zo zonde om hier geen aandacht aan te geven als verder mooie make-up hebt aangebracht!

No go volgens Pim: Too much highlight, calm down met de highlight, maar het mag er zeker zijn.

Binnenkort een feestje?

Peter en Pim bezorgden ons een topdag, op en top verwend en een mooie look bezorgd! Vind je het ook leuk om een keer iets anders te doen met je haar of make-up. Peter en Pim adviseren je graag. En heb je binnenkort een leuk feestje of etentje met de feestdagen, laten je dan verwennen door deze mannen.

– Ays & San –

 

Geef een reactie