Post!

Dordrecht is weer een horecazaak rijker! Daar nemen Ays & San dan natuurlijk graag een kijkje!
We kregen een rondleiding van de trotse Mark Bakker, floormanager bij Post, die ons vol enthousiasme een kijkje liet nemen voor en achter de schermen. De meeste van ons kennen Post als het oude Postkantoor van Dordt, maar nu compleet omgetoverd tot een hippe Gastrobar.

We kwamen binnen en werden direct positief verrast. We hadden natuurlijk al foto’s op Facebook voorbij zien komen, maar in het echt ziet het er nog mooier uit. Het is een grote zaak, waar ruim 200 gasten kunnen eten, drinken, borrelen, kletsen en genieten. In het midden staat de bar, het centrale pronkstuk van Post. Hier worden tapas gepresenteerd, lekkere biertjes getapt en exotische cocktails geshaked. Ook kun je hier ‘s ochtends je koffie to go halen!

Het concept?
We vroegen Mark wat het concept van Post is. Alles mag, alles kan! Voel je vooral vrij en welkom, en plezier is erg belangrijk! De P van Post staat dan ook voor Plezier. Dat zie je ook terug in het personeel, mensen die zichtbaar genieten en het de gasten naar de zin maken.

Daarnaast vinden ze het bij Post belangrijk om verse producten te gebruiken in hun gerechten en zo veel mogelijk zelf te maken. Zo zie je ze in de bakcorner vers brood maken, taarten bakken en midden in de zaak zit iemand verse pasta te bereiden!

 

Post = post
Ze zitten in een oud postkantoor en dus doet Post iets met post. In het digitale tijdperk waar we nu in zitten helpt Post je om attent te zijn naar je vrienden toe. Ze hebben een speciale kalendermuur gemaakt. Kies een kaartje uit, schrijf je verjaardagswens er op, zet de kaart bij de juiste datum neer en Post zorgt dat deze op de post gaat en de boodschap op de dag van de verjaardag aankomt. Ervaar het zelf!

Ook leuk om te weten is ook dat een historische brief van Vincent van Gogh, geschreven in Dordrecht in 1899, aan zijn broer Theo, de muur versiert van het restaurantgedeelte van Post, dus zeker even opletten als je er gaat eten.

Eigenaren
Het kan niet mis gaan met deze twee eigenaren. Edwin en Alex zijn twee Dordtse ondernemers die al in de horeca zitten. Edwin is eigenaar van Visrestaurant de Stroper en Alex heeft restaurant Gusto en Oliva in Rotterdam. Je merkt dat in Post hun gezamenlijke passie, lekker eten en drinken, bij elkaar komt!

Onze indruk
Hier kunnen we alleen maar enthousiast over zijn! Wat we tot nu toe zien is een mooie zaak, met een goede sfeer. Wij hebben de tapas aan de bar al uitgeprobeerd. Erg lekker! Vooral de huisgemaakte gerechten maken het verschil. We zien onszelf al zitten op de bank met een warme chocomelk van Tony Chocolonely en in de zomer met een cocktail op het terras!

Ervaar het zelf! Wij zijn fan!

– Ays & San –

 

 

Geef een reactie