Schepjes Suiker!

Waarschijnlijk ben je haar en al haar leuke gedichtjes al tegengekomen op Facebook of Instagram. We hebben het over Rowenda van Schepjes Suiker. Wij waren in ieder geval erg benieuwd naar de Dordtse dame achter deze accounts, ze stelt zich daarom graag aan je voor!

Dordt tot z’n recht!

Ik ben Rowenda, 28 jaar en met mijn eeuwige drang naar avontuur hoop ik nog veel dromen na te mogen streven. Één van mijn dromen is om columns te schrijven voor een groot magazine. Iets meer dan een jaar geleden heb ik ‘Schepjes Suiker’ opgericht en ben ik begonnen met het schrijven van vrolijke, bemoedigende versjes. ‘Een schepje suiker maakt een bittere pil zoet!’ Met mijn versjes hoop ik mensen iets positiefs mee te geven en hen te inspireren. Daarnaast schrijf ik versjes op maat tijdens evenementen, geef ik workshops en schrijf ik blogs en commerciële teksten voor verschillende opdrachtgevers.

Ik ben geboren en opgegroeid in Dordrecht en op dit moment woon ik middenin het historische centrum. Als je mij een paar jaar geleden zou hebben gevraagd of ik hier zou blijven wonen, dan had ik gezegd van niet. Ik miste het bruisende: de leuke restaurantjes en culturele activiteiten. Nu kan ik me niet indenken dat ik ergens anders zou willen wonen dan in deze opgebloeide stad.

In het weekend vind ik het heerlijk om buiten te deur te gaan eten. Dordrecht kent steeds meer knusse en hippe lunchrooms en het is een waar feestje om deze te ontdekken! Ik zelf ben het meest te vinden in Coffeelicious op de Wijnstraat, of bij Zusjes op de Voorstraat.

Voor de lekkerste wijn en burgers ga ik altijd naar Brut en voor een goed gevulde tapasplank en tongstrelende cocktails kun je me vinden in Post. Voor een snelle borrel met lekkere hapjes kom ik graag bij tapasbar ‘t Vlak. Een stamkroegje, zeer gastvrij en gezellig in de Wolwevershaven. Dit is nog maar een kleine greep van alle leuke restaurants die Dordrecht rijk is. Wat geweldig om dat over je eigen stad te kunnen zeggen!

Wat Dordrecht voor mij nog meer zo bijzonder maakt, is de binnenstad. De levendige historie hiervan neemt je mee en je kan hier urenlang verdwalen door de straten en genieten van de gezellige havens en prachtige huizen langs het water. Waar ik nu heel erg naar uitkijk is de zomerperiode, om dan heerlijk in de avond door de stad te struinen en te smullen van een bakje schepijs van Il Giardino Gelato. Mijn ultieme geluksmomentje. Vooral als de laatste zonnestralen zich dan een baan wenden zo van achter de kerk, tussen het smalle straatje door.

In Dordrecht vind je nog veel eigen ondernemers, voornamelijk op de Voorstraat Noord. Ik kom graag in de concept store van Dordrecht en voor een mooi kaartje om te versturen, ga ik naar de winkel: Present. Ook heeft Dordrecht een aantal eigen kledingboetiekjes en neem ik zelf graag een kijkje bij YAB en Rockin Items!

De velen culturele evenementen die de stad nu rijk is, laten mijn kunstzinnige hart ook sneller kloppen. Gezellige (foodtruck)festivals, het evenement Woorden Worden Zinnen en de tal van voorstellingen in het Energiehuis. Bibliotheek AanZet organiseert ook veel leuke culturele activiteiten, evenals DOOR. Nee, ik ga voorlopig echt nergens heen.

Voor iedere dag een Schepje Suiker, kun je terecht op Facebook.com/schepjessuiker of Instagram.com/schepjessuiker.
Voor een overzicht van mijn werk waaronder ook blogs & columns, kun je een kijkje nemen op mijn website.

Liefs,
Rowenda

Geef een reactie