Taartjesdag

We introduceerden voor onszelf een nieuwe ‘lekkere dag’: Taartjesdag! Wij zijn dit jaar namelijk op zoek naar de lekkerste taartspots in Dordrecht om te genieten van een overheerlijk taartje, gebakje of cakeje. Het was erg leuk om te doen, dus ook voor in 2016 voor herhaling vatbaar! Wij houden van eten en drinken en dus ook van taartjes. Gelukkig hoeven we niet te klagen in Dordrecht, er is genoeg keus. We gingen langs onze favoriete spots en vroegen naar hun lekkerste taart. In de Lifestyle Dordrecht lezen jullie het complete artikel, maar in deze blog een overzichtje van de spots die we bezochten en de taartjes waarvan we hebben genoten.
We zijn ook benieuwd naar jouw lekkerste taart!

Taartbezoek nr. 1 Coffeelicious

Niet zo heel gek dat we terechtkwamen bij Coffeelicious.
Wij kregen hier de overheerlijke carrotcake, de favoriet onder hun klanten. Deze Carrotcake is bedacht door Joan, de moeder van Fiona. Het recept is al wel 20 keer aangepast om hem uiteindelijk zo te krijgen zoals hij nu smaakt. Het is een absolute favoriete topper en wordt vaak als hele taart besteld. “Nog nooit heeft iemand gezegd dat hij of zij de taart niet lekker vond”, aldus Fiona. Wij genoten erg van de taart, en kunnen ons goed voorstellen dat de bezoekers van Coffeelicious ook fan zijn. De beste carrotcake die we ooit hebben gegeten!

Een bezoek aan Christa’s Cookies

Wij zijn al heel lang fan van Christa’s taartjes en haar overheerlijke
brownies! Christa’s eigen favoriet is de Lemon Meringue. Houd je niet van een wat zuurdere smaak? Dan is het wellicht een minder goede keuze, maar wij houden er van! Het eerste hapje is even door de zure appel heen bijten, maar daarna smaakt deze overheerlijke taart echt goed. Ons andere taartje was de heerlijke Cheesecake. Er zit witte chocolade in wat hem extra smeuïg maakt, en hij is niet zo zwaar zoals sommige Cheescakes kunnen zijn! Heerlijk!

Dordtse Banketbakkerij Van der Sterre

Als je naar Van der Sterre gaat, heb je heel veel keus. Een echt taartjesfestijn of je nu in de winkel iets koopt of er rustig gaat zitten in de banketbakkerij/ konditorei. Wij waren zo eigenwijs om te vragen naar onze favoriet. De Appelmarijn. Kan het nog Dordtser? De Appelmarijn is een soort appelflap, maar dan anders. Deze is genoemd naar Marijn die zelf achter de toonbank staat. Een warme Appelmarijn, met bolletje ijs en slagroom, zo hadden de we de Appelmarijn nog niet eerder op. En wat was het genieten. Als Dordtenaar nog nooit een appelmarijn op? Dat kan echt niet! Je kunt ze ook bestellen en er thuis bij de koffie van genieten!

Heel Holland Bakt! – No38 Bakery city café

No38 Bakery city café is een relatief nieuw zaakje aan de Nieuwstraat waar je behalve taartjes ook kunt genieten van een lekkere lunch, ontbijt of gewoon een borrel. Opvallend is het leuke interieur, mooi ingericht door No28 dat een paar deuren verderop zit. We kregen als taart de Red Velvet te proeven, die zelfs nationale roem haalde bij het programma Heel Holland bakt. De Dordtse Martine won een aflevering met deze taart tijdens het programma. Hier waren we het zeker mee eens!

Lekkerste taart?!

En wat is dan de lekkerste en beste taart? Ze hebben allemaal iets unieks en lekkers, maar vooral ook iets Dordts. Daar zijn we natuurlijk steeds naar op zoek. Het zijn geen taarten die uit Rotterdam of verder komen. Nee, het zijn taarten gemaakt door trotse Dordtse ondernemers die er hun passie in stoppen om iets moois en vooral lekkers te maken!

De uitslag van onze taartjesdag kun je lezen in de lifestyle die je op heel veel plekken in Dordrecht kan vinden!

– Ays & San –

 

Geef een reactie