Update Healthy Lifestyle Traject!

Sporten

Het is de hoogste tijd voor een update! Eind december zijn we gestart met ons eigen Healthy Lifestyle Traject bij Gym Dordrecht! Nu eind januari delen we graag onze ervaringen. Hoe het begon? Een proefles leidde tot een eerste kennismaking en al snel ontdekten we het Healthy Lifestyle Traject. Dit leek ons een mooie uitdaging!

Ons doel? Waarschijnlijk herkenbaar voor velen maar op beide intakeformulieren stond afvallen en fitter worden.

December, zaterdag 9.30 uur. Onze eerste Personal Training met Marijn. Na een uitleg van het programma, intakeformulier en een goed gesprek over onze doelen beginnen we met onze eerste training. We gaan van start met verschillende oefeningen, zodat Marijn ons niveau kan bepalen. Het is af en toe best heftig, we gaan aan de slag met gewichten die we zelf niet snel zouden pakken.

Daarna volgen nog verschillende zaterdagen, om precies te zijn vijf, 9.30 uur sharp!

Geheel vrijwillig uiteraard, want met allebei een drukke baan en sociaal leven, is zaterdagochtend voor ons ideaal. De lessen starten met een stuk theorie over bewegen en voeding. Zo krijgen we alles te horen over stressmanagement, eiwitten, vetten en koolhydraten, maar wisselen we ook wekelijks recepten uit. Na elke theorieles krijgen we huiswerk mee van Marijn, zoals: ga twee keer per week eens bewust naar buiten voor een wandeling, let deze week op je eiwitten of ga op zoek naar vetarme recepten. Naast actief sporten is voeding ook een belangrijk onderdeel van het Healthy Lifestyle Traject. Marijn geeft je handvatten en vervolgens moet je hier zelf natuurlijk op letten.

Wij vinden het heel erg leuk om hiermee te experimenteren en als je de theorie achter bepaalde dingen weet, pas je dat ook sneller toe. Dus afgelopen weken hebben wij het internet afgestruind naar lekkere gezonde recepten. Onder het genot van een kopje thee bespreken we op zaterdagochtend onze ervaringen en stellen onze vragen. Marijn weet namelijk alles 🙂 Hij geeft ons tips als wij af en toe onze frustraties uiten en na een half uurtje theorie, gaan we er een vol uur tegenaan. Het is echt heel tof om te zien dat we iedere week meer gewicht kunnen wegdrukken!

Cityblog Lunches

Behalve onze personal training lessen, sporten we nog ongeveer 2 keer in de week, veelal doen we mee met de groepslessen, die Marijn ook geeft. Bij Gym Dordrecht voelt dit eigenlijk ook heel vaak als Personal Training. Het zijn kleine groepen, iedereen kent elkaar, en ‘nieuwelingen’ worden top verwelkomt. Een sfeer van mensen die elkaar kennen, trainers die weten wat je doelen zijn en wat je wel en niet aankan. Positief verrast zijn we!  Na 5 weken zijn we echt heel erg fan van deze aanpak! Het is hartstikke leuk als je weet met wie je traint, of dat je tips krijgt van andere sporters die al iets langer trainen.

Resultaat?
We zijn inmiddels allebei kilo’s kwijt, we voelen ons fit en sterker dan ooit en de term krachttraining heeft een nieuwe betekenis gekregen voor ons. Het is echt veel intenser, dan we zelf in een fitnesszaal zouden doen. Alles gaat om controle, techniek en je max bepalen.

Wat betreft voeding hebben we wat gezonde favorieten op het gebied van eten ontdekt!
Het mooie is dat je door dit programma wel veel bewustere keuzes maakt, ook als je uit eten bent. Je plant je maaltijden beter en als je uiteten gaat maak je iets andere keuzes.

Kortom wij zijn blij!! En we houden je op de hoogte.

-Ays en San-

2 Comment

 1. Chantal says: Beantwoorden

  Ha dames, dit klinkt interessant! Op de website van de gym vind ik geen tarief terug voor dit Healthy Lifestyle Traject. Wat zijn de maandelijkse kosten? Ik begrijp dat je dan 1x p.w. PT hebt en 2x een groepsles.

  1. aysesanna says: Beantwoorden

   Hoi Chantal! Bedankt voor je reactie. Het is echt heel erg leuk en effectief 😉 De kosten zijn afhankelijk van het aantal personen. Bij 4 personen is dit 125 euro per maand. Dit betekent 1 keer PT en daarnaast onbeperkt deelnemen aan groepslessen. Doe gerust een keer een proeflesje, zo kan je ervaren hoe het is. Voor meer info over Gym Dordrecht en het Healthy Lifestyle traject kun je mailen naar Liliane gymdordrecht@gmail.com.
   Groetjes Ays & San

Geef een reactie