Vegetarisch eten saai? Niet bij Kop van ‘t Land!

vegetarisch kop van 't land

Vegetarisch eten saai?

Dan ben je zeker nog nooit bij Kop van ‘t Land geweest. Het is een feestje in je mond als je daar gaat eten. Wij houden allebei wel van een visje of een vleesje, maar vinden het ook belangrijk om niet iedere dag vlees of vis te eten en voor vegetarisch te gaan. Na ons bezoek aan Kop van ‘t Land weten we het nu echt zeker. Je kunt ontzettend genieten van vegetarisch eten!

Leuk fietstochtje

Het restaurant zit bij het pondje naar Werkendam. Wij bedenken dat het leuk is om hier met de fiets naar toe te gaan. Onderweg komen we de schaapjes tegen en genieten we van het mooie uitzicht. Even weg van het drukke en gezellige Dordrecht. Wat bijzonder dat je dit ook hebt zo dicht bij huis!
We komen in huiselijke sfeer binnen en worden warm ontvangen door Lisa. Naast de warme ontvangst krijgen direct we een heerlijke en kunstige amuse. Een hartige muffin op een stokje, een aardappel krokantje en kroepoek van brandnetel. Het zag er schattig uit en was ook nog eens heerlijk. Fantastische start van de avond!

Vervolgens werd ons gevraagd voor hoeveel gangen we willen gaan. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar alle verschillende smaken en vegetarische gerechten die op ons liggen te wachten, en we willen niets missen, dus kiezen we voor het totale plaatje, we nemen 7 gangen!

Amuse

Voordat we beginnen aan de eerste gang krijgen we wederom een amuse. Prachtig van kleur. Het is een cremeux van rode kool. Het bijzondere aan deze amuse is vooral de manier waarop hij wordt geserveerd. De amuse ligt namelijk op een gebroken bord. Lisa vertelt ons dat ze zo min mogelijk willen verspillen. Niet alleen wat eten betreft, maar dit geldt ook voor het servies. Op deze manier worden de kapotte borden ook weer gebruikt #nowaste! Super idee. Stiekem zijn we wel benieuwd of er nu af en toe ook een bordje kapot wordt gegooid als ze er eentje nodig hebben voor een gang, maar dat vragen we maar niet.

7 x genieten!

Gang 1 | Een prachtige wortelsalade met o.a. creme fraiche en en gepofte quinoa.

Gang 2 | Dit was zo lekker! Het is een geblakerde prei met een saus van berenklauw. Berenklauw? Ja je hebt ook berenklauw die niet giftig is, die zat hier gelukkig doorheen. De prei was zacht, met een goede bite en de combi met de linzen en de saus was heerlijk.

Gang 3 | Dit was een bijzondere en wederom lekkere gang. Bij Kop van ‘t Land vinden ze het zoals gezegd belangrijk dat er zo min mogelijk wordt verspild. Met deze gang krijgen we een bouillon die is gemaakt van 50 verschillende gedroogde groentes die over zijn gebleven van andere gerechten. Hoe cool is dat!

Gang 4 | Dan is het tijd voor het eerste hoofdgerecht. De Schorseneer met heerlijke andere groentes waaronder Zeekraal. Dat is een goede combinatie zeg!

Gang 5 | We zijn even de tel kwijt, maar YES weer een hoofdgerecht. Dit keer witlof met geroosterde uitjes en akkerchampignon.

Gang 6 | Op naar het dessert, ook hier krijgen we er 2 van. Allereerst een heerlijk blauw stinkkaasje zoals wij dat noemen met rode biet waardoor het deze mooie kleur heeft gekregen. Hmmm heerlijk!

Gang 7 | En we sluiten af met semi freddo van avocado, schapenyoghurt en avocadocreme. En nog meer details die dit toetje heerlijk maakte! Om je vingers bij af te likken.

Wat was dat enorm genieten. We waren met de fiets, dus we proefden ook de bijpassende wijntjes.
Het waren fantastische combinaties van smaken, vegetarisch, maar totaal niet saai en alles zag er erg mooi uit. Bij iedere gang dachten we weer, wow hoe bedenk je deze combinatie toch weer. We hebben enorm genoten van het heerlijke eten en de leuke en persoonlijke bediening. We moesten ons echt inhouden om de borden niet schoon te likken.

Je kunt genieten van het diner van donderdag tot en met maandag!

– Ays & San –

Geef een reactie