De wereld op papier

De wereld op papier

Mogen we jullie voorstellen aan Mariëlle en Laura. Twee leuke en gezellige meiden uit Dordrecht die hun hart zijn gevolgd en mooie dingen maken met papier en creativiteit. Ze noemen zichzelf De wereld op papier. Wij vinden het erg leuk om te zien wat deze twee Dordtenaren doen en daarmee ook Dordrecht weer een stukje mooier maken. Ze maken kaarten en posters, daar worden wij erg blij van. Een kaartje is op zoveel manieren in te zetten, in een lijstje aan de muur, op het prikbord of beschrijven en opsturen!

In dit blog maken jullie kennis met de meiden van De wereld op Papier.

De wereld op papier

Onder de naam “De wereld op papier” ontwerpen de twee Dordtenaren Laura (grafisch ontwerper) en Mariëlle (stylist) kaarten en posters. Hun collectie bestaat uit een bonte verzameling van illustraties, fotoseries en grafische uitingen. Ieder met een eigen verhaal of herinnering die zij hebben opgedaan tijdens de reizen die zij samen maken.

Van ieder verkocht artikel schenkt het duo een deel aan een goed doel. ,,De wereld geeft ons inspiratie en zo geven we haar iets terug!”. Op de website en via social media kun je niet alleen de collectie bekijken, maar kun je ook terecht voor leuke tips over hoe je de kaarten en posters kunt stylen in je eigen interieur.

Op pad in eigen stad!

Hoe zorgen de meiden voor nieuwe inspiratie en ideeën voor een nieuw ontwerp? ,,Dat doen we door op pad te gaan en nieuwe indrukken op te doen.” Hieronder een paar leuke tips om op een andere manier naar Dordrecht te kijken.

Tip 1: Er op uit. Alles begint met de juist omgeving. Een koude, saaie zolderkamer is wellicht niet de meest inspirerende plek om het beste uit jezelf te halen. Ga op pad! Zoek een plek uit waar je blij van wordt! Door er op uit te gaan kom je tot nieuwe ideeën en inzichten. Zo houden wij van reizen en halen we veel inspiratie uit het bezoeken van andere landen en culturen, maar inspiratie vinden we ook dicht bij huis: in Dordrecht. Zo volgden we recentelijk een cursus Dordtologie en bezochten we een theatervoorstelling in Kunstmin. Die uitjes zijn dus niet alleen leuk, maar ook nog eens heel nuttig!

Tip 2: Anders kijken Een mooi voorbeeld van ‘anders kijken’ is hoe het idee tot stand kwam voor de kaartenserie met detailfoto’s van de Dordtse binnenstad. We stapten op de fiets en reden richting de binnenstad. In plaats van de standaard route, kozen we voor straten waar we niet zo vaak kwamen. We zijn heel bewust gaan kijken naar details van gebouwen en al snel ontdekten we de mooiste plekken. Deze zouden onopgemerkt zijn gebleven als we niet met een andere blik op pad waren gegaan.

Tip 3: Nieuwsgierig zijn Wij zijn gek op verzamelen en onderzoeken. Soms verzamelen we spullen die voor een ander heel onbenullig lijken, zoals vogelveren. We hebben inmiddels heel wat veren verzameld en weten precies welke veer bij welke vogel hoort. Het inspireerde ons tot het ontwerpen van de kaartenserie ‘vreemde vogels’, die te koop is bij het Dordrechts museum, tijdens de expositie ‘Aert Schouman en de verbeelding van de natuur’. Nieuwsgierigheid en nieuwe dingen leren zijn zeker ingrediënten om je kennis en wereld te vergroten.

Zo zie je maar, alles is op fietsafstand en er is genoeg te vinden in Dordrecht. De ene keer is dat op creatief vlak, maar ook als vriendinnen gaan we graag naar de Dordtse binnenstad. Met de mooiste straten en historische hofjes, kleine galeries, bijzondere tweedehands winkels en gezellige eettentjes is dit zeker onze favoriete plek!

Laura en Marielle

Geef een reactie