Willemijn & Jamie – Fashion & Diner!

Dit keer in de rubriek Dordtenaren stellen we jullie voor aan het ondernemersstel Willemijn & Jamie. Misschien ken je ze al van de webwinkel Sweet Jewellery & Restaurant Copenhagen. Wij spraken het ondernemersstel achter deze leuke concepten die de liefde ontdekten in Dordrecht. Leuk om meer te weten te komen van deze ondernemers.

Dordrecht, de stad van de liefde

Willemijn en Jamie komen beide niet uit Dordrecht, maar toch werken ze er wel! Ze leerden elkaar kennen op het Insula Collega. Hij werd er na zijn wereldreis docent geschiedenis en zij werkte er als maatschappelijk werker. Al snel sloeg de vonk over en werden de twee een stel. Niet alleen de liefde voor elkaar groeide maar ook de liefde voor Dordrecht.

Van geschiedenis docent tot eigenaar van Restaurant Copenhagen

Ooit begon Jamie met de hotelschool maar maakte toch de switch en ging Geschiedenis studeren. Vanuit zijn werk op het Insula College ontstond de interesse in Dordrecht. Als docent Geschiedenis gaf Jamie natuurlijk vaak een rondje Dordt langs de mooie panden die Dordt rijk is. Na meerdere jaren voor de klas te hebben gestaan, werd zijn echte droom werkgelijkheid, een eigen horeca zaak! Het Insula College werd ingeruild voor de Stationsweg. Een restaurant in het West Indisch huis is een droom die Jamie stiekem nog steeds heeft.

Sweet Jewellery

Wist jij dat het bekende merk Sweet Jewellery ook gevestigd is in Dordt?  Willemijn, de vrouw van Jamie, is het brein en eigenaar hiervan. Sweet Jewellery is een webshop met de leukste fashion items & accessoires die niet mogen ontbreken in jouw garderobe. Willemijn zorgt er voor dat de nieuwste trends worden gecombineerd met de leukste items! Ze had altijd al een passie voor fashion en stond op braderieën met sieraden en andere accessoires. Ze zag al snel dat er heel veel vraag was naar haar producten. Ze besloot een webshop te beginnen, en voor ze het wist stonden stapels bestellingen ingepakt in hun eigen woonkamer, keuken en slaapkamer! Sweet Jewellery bleek een groot succes, tijd om te verhuizen naar een groter pand. Dat werd ook het Tomadohuis in Dordrecht.

Copenhagen

Daar is Jamie dagelijks te vinden. Je kent het vast wel, het restaurant in het Tomadohuis, tegenover het station. Je kunt hier in de brasserie genieten van een heerlijke lunch of diner. Het is de perfecte locatie voor een snelle hap of juist voor fine dining. Voor ieder wat wils dus!

Spots in Dordt

Naast hun werk komen Jamie en Willemijn graag bij Post, drinken ze een drankje op de terrassen aan het Groothoofd of drinken ze koffie bij Coffeelicious. Ook is Jamie erg te spreken over het concept van Kop van ’t Land! Het is uniek en bijzonder hoe lekker vegetarisch eten wordt bereid hier. Natuurlijk staat er ook nog wat op de to do list. Willemijn gaat shoppen bij Rockin’ Items, Jamie koffie drinken bij Koning Koffie en samen romantisch dineren bij Delicees.

Meer weten over Willemijn & Jamie en Sweet Jewellery & Copenhagen, neem en kijkje op hun websites of loop eens binnen bij Restaurant Copenhagen, grote kans dat je ze daar tegenkomt.

-Ays & San-

Geef een reactie