Zomervakantie is voorbij, aan de bak bij CrossFit Dordrecht

De zomer is nog niet voorbij, maar de vakantieperiode voor veel mensen wel, dus tijd om aan de slag te gaan! Sporten, we houden er van! Ook vinden we het leuk om geregeld nieuwe dingen uit te proberen. Nu dan ook een nieuwe uitdaging, namelijk CrossFit!

Mogen we je voorstellen aan Daan… onze CRoss Fit trainer!

Cross je fit

CrossFit, vast wel eens van gehoord? Maar wat is het nou precies? Wij hebben het overal al voorbij zien komen #fitgirls! Maar wat houdt het nu precies in? Daar gaan wij de komende maanden achter komen en wel bij Crossfit Dordrecht in Dubbeldam. We hebben onze voorbereidende lessen meegemaakt met conditiemetingen en krachtmetingen. En ook de eerste officiele les was een feit. Dat we vervolgens 2 dagen niet konden lopen van de spierpijn hadden we natuurlijk ook wel kunnen verwachten!

De klok

De klok staat centraal bij CrossFit. Ons ‘conditie-nulpunt’ hebben we dan ook bepaald door een reeks oefeningen zo snel mogelijk achter elkaar te doen! Buikspieren, kettlebell swing, squads gecombineerd met een medicine bal tegen de muur gooien, de altijd leuke burpees en een stukje hardlopen. De tijd is gezet en nu is het zaak om die over 3 maanden verbeterd te hebben.
Naast de conditie hebben we ook onze kracht gemeten. Dit was helemaal nieuw voor ons. Nu kwamen de barbells namelijk te voorschijn. We deden de ‘press’, de ‘squat’ en de ‘deadlift’.

Alles wordt bijgehouden op het grote bord, met als doel elke keer weer jezelf te verbeteren.

Loods

CrossFit Dordrecht vind je in Dubbeldam en in 2017 opgestart door Daan en Arnoud. Ze hebben ook een locatie in Rotterdam. Als je binnenkomt in de CrossFit box ziet het er direct indrukwekkend uit. Je voelt je vanzelf stoer en hebt direct zin om aan de bak te gaan! Het leuke aan CrossFit Dordrecht is dat iedereen welkom is. Of je nu wel of geen ervaring hebt met CrossFit. De bedoeling van CrossFit is dat je er fitter van wordt.

Daan Toolenaar

Daan is mede oprichter van Crossfit Dordrecht en een van de trainers. Bij Daan hebben we de eerste lessen gevolgd. Daan zorgt er voor dat je tot de max gaat, maar ook dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert! Hij bevindt zich al lang in de wereld van CrossFit en weet er dan ook heel veel van. Lekker ouwehoeren kan hij ook als de beste! Dat doet hij niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens CrossFit wedstrijden als CrossFit MC! #lekkerlullen.

Fit in 3 maanden!

Het is voor ons dus ook allemaal nog een beetje nieuw, maar hebben in ieder geval heel veel zin in onze Crossfit uitdaging.
Vanaf nu houden we je regelmatig op de hoogte van onze Crossfit activiteiten via Facebook en Instagram en uiteraard bloggen we over onze resultaten en laten we je zien wat Crossfit ons brengt in 3 maanden.

Ben je nieuwsgierig geworden of ben je ook toe aan iets nieuws op sportgebied dan ben je van harte welkom bij Crossfit Dordrecht voor een proefles. Meer informatie vind je op www.crossfit-dordrecht.nl

Wij zijn fan!

-Ays en San-

Geef een reactie