Zwanger in Dordrecht

Yes zwanger! Holy moly, er groeit gewoon een mensje in je buik, wat mooi en bijzonder! Ook best fijn hoor dat je zwangerschap 9 maanden duurt. Zo heb je de tijd om er aan te wennen, en te ontdekken wat er allemaal bij komt kijken. Ohja en vergeet het aanpassen niet 😉 In deze blog meer over mijn zwangerschap.

Sporten

Voordat ik zwanger was sportte ik graag, ik tenniste, deed aan cross fit en vond ook yoga erg leuk en fijn! ‘’Als je zwanger bent kun je natuurlijk niet meer cross fitten’’ hoorde ik al snel vanuit alle kanten. Eigenwijs als ik ben dacht ik, nou we gaan gewoon lekker door en kijken wel hoe het loopt. En ja dat gaat nog steeds. Ik ben nu 35 weken en heb me nog lekker uitgeleefd in de cross fit box. Natuurlijk is het anders, ik gooi geen zware gewichten op de barbell, touwtje springen en rennen is na een aantal maanden ook echt niet lekker meer en ik doe geen buikspieroefeningen. Maar hé je kunt nog steeds heerlijk sporten in de cross fit box! Ik ben natuurlijk geen expert en iedereen moet het voor zichzelf bekijken, maar mij is het sporten bij Cross Fit Dordrecht met mijn dikke buik in ieder geval heel goed bevallen. Daan is een goede coach die je goed in de gaten houdt en altijd meedenkt als het gaat om alternatieve oefeningen!

Naast het sporten bij Cross Fit Dordrecht heb je in Dordt ook Zwangerfit & Zwangerschapsyoga bij Lifestyle Studio Dordrecht. Zwangerfit wordt gegeven door de super leuke dame Galina. Ze begint met een half uurtje theorie, en vervolgens een uurtje sporten. Best handig om de oefeningen die ik hier kreeg ook toe te passen bij de cross fit als ik een alternatieve oefening nodig had. Yoga hadden we natuurlijk gedaan bij Jolande. Zij stelt haar yogastudio beschikbaar aan collega yogalerares Jolanda! En zo is er op vrijdagavond in het melkpoortje een groepje vrouwen met dikke buiken te vinden die zwangerschapsyoga doen. Ik vind het heerlijk, je krijgt er goede tips als het om je ademhaling gaat en het is ook altijd erg gezellig.

Shoppen

Ja, shoppen bij Rockin’ Items was ook voorbij dacht ik. Grotendeels wel natuurlijk, maar wanneer je een beetje creatief shopt kun je hier ook gewoon slagen! Een leuk vest, of jasje dat kan natuurlijk gewoon! Maar eerlijk is eerlijk ik kijk er weer naar uit, als ik weer normaal kan shoppen bij Rockin’ Items.

Een favoriete nieuwe winkel is er wel bijgekomen! Voordat ik zwanger was kwam ik hier vooral voor de cadeautjes, nu shop ik er voor de ongeboren spruit. Ik heb het natuurlijk over Kind zo Blij! Ze hebben hier de leukste knuffels, schoentjes en natuurlijk kleding. Onze beste aankoop hier is de enorme knuffelbare octopus. Die heeft een mooi plekje gekregen in de babykamer.

Geboortekaartje

Natuurlijk hoort er ook een geboortekaartje bij! Door de leuke samenwerking die we hebben met De wereld op papier heeft Laura voor ons het geboortekaartje gemaakt. We houden het resultaat nog even geheim, maar ik kijk er nu al naar uit om straks de kaartjes op te halen bij RAD Drukkerij. Of dat laat ik waarschijnlijk doen ;-).

Ontspannen

Mijn verlof is bijna aangebroken. Me time dus! Het is natuurlijk afwachten of ik echt 4 weken verlof heb, of dat de kleine spruit al eerder komt. Naast koffie drinken, lekker overdag een tukkie te doen, waarschijnlijk nog wel een bezoekje brengen aan Kind zo Blij, en naar de drogist te gaan heb ik ook een ontspannende zwangerschapsmassage ingepland bij Chantel en zorgt Pim Menco voor strakke wenkbrauwen. Naar de kapper gaan en pedicure doen staat ook zeker nog op de agenda. Heerlijk!

Op de foto!

Bolle buik foto’s maken stond ook op het lijstje, Rob Kersten die ook onze trouwfoto’s maakte namen we mee de tuin in van Villa Augustus. We hadden geluk met heerlijk voorjaarsweer, en dankzij Rob hebben we ook nog eens een leuk aandenken aan deze periode met bolle buik!

Heb je trouwens behoefte aan een lekkere alcoholvrije cocktail? Breng dan een bezoek aan Dok Bar & Bites, daar zijn zelfs de alcoholvrije cocktails erg lekker!

Heb je nog tips of ideeën voor de laatste weken van mijn zwangerschap, dan hoor ik het graag ;-)!

Liefs Sanna

Geef een reactie